Ballib klímafejtágító Budapesten

Ballib klímafejtágító Budapesten

Ötven kiválasztottnak tartanak egész napos fejtágítót a Fővárosi Önkormányzat meghívására szeptember két hétvégéjén nyilvánosan meg nem nevezett szakértők. A résztvevők pénzt is kapnak az eseményt szervező, külföldről támogatott balliberális alapítványtól.

Tízezer budapestit hív „klímaügyi közösségi gyűlésre” a Fővárosi Önkormányzat. A külföldön több esetben már alkalmazott úgynevezett közösségi gyűlések során a szervezők által kiválasztott emberek cserélnek eszmét mindenféle ügyről, jelen esetben a balliberális körökben fetisizált klímaváltozásról.

Az elmélkedésből javaslatgyűjtemény készül a döntéshozók számára. A dolog nagyvonalú párhuzammal az esküdtszék-rendszerre emlékeztet, vagyis alapvetően laikusok szabnak irányt a választott jogalkotóknak-jogalkalmazóknak, ám ebben az esetben a „bizonyítékokat” úgynevezett szakértők tárják az összegyűltek elé. A Főváros tematikus tájékoztató oldala erről így ír: „…szakértőket és másokat fog meghallgatni, akiknek különböző nézeteik vannak arról, hogy hogyan válaszoljon Budapest a klímaváltozásra. (…) A gyűlésen való részvétel a témában való jártasságot nem igényel. Minden információt, amire szüksége van, könnyen érthető formában meg fog kapni.”

És ez az, no meg az egész körítés-lebonyolítás, ami miatt hatalmas vérvörös kérdőjel villódzik és szirénázik képzeletbeli horizontunkon egy hasonló felkiáltójel társaságában.

A levélben megszólított és a Főváros reményei szerint visszajelző tízezerből ugyanis mindössze ötven személyt választanak ki a szervezők – állítólag véletlenszerűen és reprezentatívan, deklaráltan kizárva a vezető politikusokat, a pártok alkalmazottait, a helyettes és a közigazgatási államtitkárokat, az országgyűlési képviselőket, a nemzetiségi szószólókat, az Európai Parlament tagjait, a megyei és a fővárosi, valamint a települési önkormányzati képviselőket, a polgármestereket és az alpolgármestereket.

Hogy ez így demokratikus-e, arról hosszas vitát lehetne kezdeni, de még érdekesebb, hogy az ötven fő kiválogatását egy balliberális szervezet, a többek között Soros-támogatott DemNet Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány végzi. Az önmagát független civil szervezetnek nevező egylet így mutatkozik be világhálós felületén: „elkötelezettek vagyunk az egyenlőtlenségek csökkentése, a globális szolidaritás és partnerség erősítése, a nemek közötti egyenlőség előmozdítása, a közös felelősségvállalás, az aktív, tudatos állampolgárság, az erős civil szféra és a transzparencia mellett. (…) elemzéseket, szakpolitikai anyagokat készítünk, szakpolitikai kérdésekben együttműködünk a hazai és az európai uniós döntéshozókkal és véleményformálókkal, szemléletformáló kampányokat indítunk, ösztönözzük a tapasztalatcserét a hazai és külföldi civil szervezetek és véleményformálók között, valamint oktatási programokat valósítunk meg és tréningeket tartunk Magyarországon és a fejlődő országokban egyaránt.”

Az alapítvány hangsúlyozza a globális szemléletmódot, és azt vallja, hogy napjaink kihívásaira – a migráció, a klímaváltozás, az erőforrások kiapadása – csak globális szinten kidolgozott, helyi szinten megvalósított megoldásokkal lehet választ adni.

Hírdetés

Vagyis, bár nevében demokráciát hirdet, a jól ismert ballib közhelyekkel házaló társaság valójában a szubszidiaritással, vagyis a döntéseknek az érintettekhez lehető legközelebbi szinten történő meghozatalának elvével ellentétesen globális döntéseket szorgalmaz, melyeket lokális szinten kötelező végrehajtani.

Ez bizony a világkormányzat szabadkőműves programjának zöld jelmezes álcázása. Nemkülönben szabadkőműves szellemiségű az alapítvány választott, egy bevándorló családban született norvégiai filmrendező és balliberális politikai aktivistától, Deeyah Khantól vett mottó: „sok időbe telik, míg a régi, mélyen gyökerező rendszerek megváltoznak, de ez nem jelenti azt, hogy pusztán az időre bízhatjuk a változás megvalósítását.”

Ezért a ballib aktivizmus is felpörög. Mivel az úgynevezett szakértők („és mások”) névsorát valamiért az átláthatóságot hirdető fővárosi vezetés nem tette közzé, okkal vélelmezhető, hogy valójában – és most visszafogottan fogalmazunk – a szeptember 12-13-i és a szeptember 26-27-i hétvégén a Főpolgármesteri Hivatal épületében vélemény-generálás történik majd, amire hivatkozva aztán Karácsonyék fontoskodhatnak – hogy milyen színvonalon és milyen szellemiség jegyében, arra következtethetünk a főváros közlekedésének szétbarmolásából és a marxista ideológusokat dicsőítő Budapesti Iskola Intézet beharangozott létrehozásából.

A mások mellett Soros-támogatott alapítvány – mely, mint a honlapján szerencsére jogszabály által kötelezve kinyilvánítja, a 2017. évi LXXVI. törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül – mindezt fejenként 40 ezer forint részvételi díjjal honorálja a kiválasztott ötven embernek, akiknek ezért vállalniuk kell, hogy mind a négy fejtágítós napot végigülik. A Főváros pedig ételt és italt szolgál fel nekik. Némileg leegyszerűsítve szimbolikusan mondhatjuk, hogy Karácsony ilyképp tercel a döntéshozást befolyásolni igyekvő, külföldről finanszírozott ballib aktivizmusnak.

Ágoston Balázs – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »