Baleset lehetett egy magyarországi akkumulátorgyárban

Baleset lehetett egy magyarországi akkumulátorgyárban

Üzemzavar lehetett egy komáromi akkumulátorgyárban.

2024. március 31-én, este 8 ór akörül a komáromi SK Batteries gyárban több ember sérülhetett meg munka közben, a helyi katasztrófavédelem, rendőrség és mentőszolgálat emberei a helyszínre érkezve ellátták a sérülteket – írja a GranTV oldala.

Állítólag hidrogén cianid kerülhetett vasárnap este a levegőbe, a gyárat kiürítették, a sérülteket a tatabányai kórházba szállították. A közösségi oldalakon felvételek is megjelentek az esetről.

Hírdetés

A 24.hu idézi a katasztrófavédelmet, eszerint „március 31-én érkezett bejelentés szerint egy komáromi üzemben szúrós szag érezhető, több dolgozó fejfájásra panaszkodott. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett az üzem területén, határérték feletti veszélyes anyag nem volt kimutatható. Tűzoltói beavatkozásra és lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség”.

Az LMP mindenesetre ezért írásbeli kérdéssel fordul a kormányhoz, hogy kiderüljön, mi is történt valójában, továbbá feljelentést teszünk ismeretlen tettes ellen, annak érdekében, hogy kiderüljön: kinek a mulasztása miatt történt ismét baleset a komáromi akkumulátorgyárban.

Fotó illusztráció: JS Leng.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »