Balázs Attila az RMDSZ ideiglenes ügyvezető elnöke

Balázs Attila az RMDSZ ideiglenes ügyvezető elnöke

Balázs Attilát, az RMDSZ gazdasági igazgatóját bízta meg ideiglenesen Kelemen Hunor elnök a szövetség ügyvezető elnöki feladatok ellátásával, miután Porcsalmi Bálint korábban lemondott.
Az RMDSZ pénteki tájékoztatása szerint az ideiglenes ügyvezető elnök mandátuma addig tart, amíg a szövetség elnöke új ügyvezető elnököt nevesít, ezt pedig a Szövetségi Képviselők Tanácsának kell megerősítenie a szavazatával. 

A csíkszeredai születésű Balázs Attila 2010-től gazdasági igazgató az RMDSZ kolozsvári főtitkárságán, azt megelőzően közgazdászként dolgozott az Iskola Alapítványnál. Egyetemi tanulmányait 2004-ben végezte el a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdasági Karának marketing szakán.

Porcsalmi Bálint korábbi ügyvezető elnök a decemberi parlamenti választások után jelentette be lemondását. Akkor úgy fogalmazott, 2017-ben két évre vállalta el az RMDSZ ügyvezető elnöki mandátumát, a tavalyi EP-választásokat követően pedig Kelemen Hunor szövetségi elnök felkérésére folytatta a megbízatást. A szövetség vezetőségével abban állapodott meg, hogy a 2020-as parlamenti választások után abbahagyja ezt a munkát.

„Így az ügyvezetői teendők mellett irányítottam tavaly az elnökválasztási, idén az önkormányzati, majd a parlamenti választási kampányokat is. December 6-án a vállalt feladatom véget ért: a terveimnek megfelelően, a kormányalakítási tárgyalások után visszaadom ügyvezető elnöki megbízatásom” – közölte Porcsalmi Bálint.

Hírdetés


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »