Balatonfüredi lányok lettek a 192. Anna-bál szépei

Balatonfüredi lányok lettek a 192. Anna-bál szépei

BALATONFÜRED. Barna Dorina tizennyolc éves balatonfüredi lányt választották a 192. Anna-bál szépének szombat éjjel. Elsõ udvarhölgye a tizennyolc éves Schütz Annamária Kinga, második udvarhölgye pedig a tizenhét éves Kiss Kíra Dalma lett.

A balatonfüredi Anna Grand Hotel termeiben és kertjében tartott 192. Anna-bálon a közönségtõl a tizenöt legtöbb szavazatot kapó hölgy közül választotta ki a zsûri a legszebbeket.

A zsûri által a legszebbnek ítélt tizennyolc éves balatonfüredi Barna Dorina a veszprémi Lovassy László Gimnázium matematika tagozatára jár. Két évvel ezelõtt tizenhat évesen már részt vett a bálon szüleivel, akkor a 2015-ös Anna-bál elsõ udvarhölgyévé választották.

Az udvarhölgyek mindketten elsõbálozók lettek. Az elsõ udvarhölgynek választott tizennyolc éves balatonfüredi Schütz Annamária Kinga a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba jár, a második udvarhölgynek választott tizenhat éves szintén balatonfüredi Kiss Kíra Dalma pedig a helyi Lóczy Lajos gimnázium tanulója.

Hírdetés

A bál királynõje Royal Garden-mintával ellátott herendi porcelán díszserleget kapott – ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvõjére. Az elsõ udvarhölgy Rotschild-mintára épülõ, madaras mintázatú, a második udvarhölgy pedig türkiz-platina Apponyi-mintás vázát kapott.

A bál szépei vasárnap délelõtt a Kisfaludy Színpadon mutatkoznak be a közönségnek, majd lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indulnak a városban.

Az elsõ Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg késõbbi férjével, Kiss Ernõ huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »