Balaton, vagy amit akartok

Balaton, vagy amit akartok

A Migration Aid elnevezésű civil formáció a Balatonon kívánja nyaraltatni a tranzitzónából kikerülő migránsokat. A hír még ebben a kánikulai pangásban is borzolja a kedélyeket, ami valljuk be, nem is olyan meglepő. A helyszín vagy Keszthely lesz, vagy Sárvár, vagy azok külterülete, vagy egyéb balatoni település. Ennyit árul el a bristoli bejegyzésű civil szervezet, akikre már 2015-ből is emlékezhetünk, amikor is a Keleti-pályaudvart megszálló illegális bevándorlókat pátyolgatták. Persze akkor még nem voltak bejegyezve sem Nagy-Britanniában, sem másutt.

De miért nem a Budai Várba viszik őket? – tehetnénk föl a kérdést elsőként, hiszen ott is használnának a turizmusnak és még némi nosztalgia is átjárhatná a kimerítő utazásban megfáradt muszlim lelkeket. Mert ugyan nem tudjuk kik ők és honnan jöttek, de jómagam szinte biztosra veszem, nem keresztény menekültekről van szó, velük ugyanis a Migration Aid aligha áll szóba. Éppen ezért az útikalauzban mindenképpen feltüntetendő, hogy a Vár fokán lobogó félholdas zászlók ideje egyszer s mindenkorra lejárt, továbbá a budai pasa hivatala sem működik többé. Soha többé.

Persze ne legyenek előítéleteink és feltételezzük a legjobbat, jelesül azt, hogy e nagyszerű és emberbarát civil szervezetnek semmi egyéb célja nincs, mint a magyar kultúrához szoktatni a jövevényeket; az érzékenyítő tréningek mostanában úgyis divatosak, s ha a bírák számára hasznosnak bizonyul egy-egy ilyen továbbképzés, akkor egy migránsnak maga lesz a hetedik mennyország.

A Balaton egyébként szerintem is nagyszerű helyszín, így tökéletes első lépés a bevándorlók hungarizálására. Gondoljuk csak meg, eddig volt balatoni süllőnk, kecskekörmünk, balatoni borvidékünk és tanúhegyeink, ezután azonban gazdagodik a repertoár balatoni migránsokkal is. Ez remélhetőleg nem csak a magyar turisták örömére szolgál majd, hanem a megfáradt és pihenni vágyó németek és osztrákok számára is üdítő lesz, mondhatnánk echte otthonos érzés.

Hírdetés

És ha vége a nyárnak, akkor sem érdemes búsulniuk sem a Migration Aid munkatársainak, sem a hazánkban letelepedni kívánó bevándorlóknak, hiszen a lehetőségek tárháza kifogyhatatlan, így a magyar tengerben való burkában pancsoláson kívül egyéb finomságok is várják az integrálódni vágyó érdeklődőket, úgymint:

különféle helyszíneken megrendezett pálinkafesztiválokszüreti felvonulások (csak ősszel!)gyulai és/vagy csabai kolbászfesztiválböllérversenyekSziget Fesztivál (ez még nyári program és exkluzív robbanóöv viseléséhez kötött!)Hortobágyi Lovasnapokkarácsonyi misztériumjátékokhúsvéti körmenetek

Persze nem érdemes ennyire előreszaladni, hisz a karácsony még oly messze van, a húsvét meg pláne, az osztrák határ viszont igen közel a tervezett migránsüdültetés helyszíneihez. És hát ki tudhatja, mit hoz a holnap?

The post Balaton, vagy amit akartok appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »