Bal­tá­val bosszulta meg a ha­tó­sá­gok dön­té­sét az erő­sza­kos kontinensfoglaló

Úgy érezte a 33 éves iráni szár­ma­zású mig­ráns, hogy jog­ta­la­nul uta­sí­tot­ták el az oszt­rák ha­tó­sá­gok a me­ne­dék­ké­rel­mét. Bosszú­ból fo­gott egy bal­tát, ami­vel vá­lo­ga­tás nél­kül törni-zúzni kez­dett.

férfi azért tett meg több ezer kilométert, hogy új életet kezdhessen Ausztriában. A 33 éves migránst egy Salzburg melletti kis település menekültszállóján helyezték el. Kedden azonban levelet kapott az osztrák belügyminisztériumtól, amelyben közölték vele, hogy elutasították a menedékkérelmét, így nem utalják neki a továbbiakban a segélyt, és a biztosítását is elvesztette. Felszólították, hogy minél rövidebb időn belül el kell hagynia az országot is.

Hírdetés

Az iráni bevándorló ezután azt látta a legjobb megoldásnak, ha dühét erőszakkal vezeti le. Szerzett egy baltát, majd azzal felaprította egy iroda berendezését a menekültszállón. Az intézmény vezetője azonnal értesítette a rendőrséget, mivel az alkalmazottak nem mertek a férfi közelébe menni, nehogy ellenük forduljon a veszélyes fegyverrel. Az egyenruhások lenyugtatták a dühöngő migránst, aki megúszta, hogy őrizetbe vegyék.

Ennek híre meglehetősen nagy felháborodást keltett, mert az iráninak még megengedték, hogy kérelmet nyújtson be ügye felülvizsgálatára, ráadásul a börtön helyett inkább átszállították egy másik menekültszállóra. Sokak szerint a férfi egyértelműen közveszélyes, és elkeseredettségében bármikor mások ellen fordulhat.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »