Bakondi: mind több a nyugtalan nyilatkozat nyugaton

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint egyre több a nyugtalan nyilatkozat a kialakult migrációs helyzetről Nyugat-Európában, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában és egyes skandináv államokban.

Bakondi György a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden azt mondta, az illegális bevándorlás nagy kihívás a politikai és a gazdasági rendszernek.

Hírdetés

Hangsúlyozta: a kormány célja a tömeges migráció megállítása, a jog uralmának visszaállítása a határokon, valamint a „kettős beszéd” megszüntetése. Az európai politikai vezetők körében egyre elfogadottabb a magyar álláspont – tette hozzá.

A Németországban erőszakoskodó, Magyarországon elfogott iraki férfi ügyéről szólva Bakondi György kiemelte: nem ez volt az első eset, hogy a magyar rendőri-határőrizeti egységek körözött bűnözőt kerítettek kézre.

A belbiztonsági főtanácsadó az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában azt mondta, a titkosszolgálati előrejelzések szerint tavasszal várhatóan még több illegális bevándorló érkezik majd a határokhoz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »