Bajorországban megbicsaklott a legendás német precizitás

Folytatódott a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése Olaszországban; szombaton 629 új megbetegedést és hat elhunytat regisztráltak. Németországban 1415 új fertőzöttről adott hírt a Robert Koch intézet.

Pénteken 574 új esetet és három halálesetet jegyeztek fel Olaszországban, ami az egészségügyi hatóságok szerint azt jelzi, hogy a vírus, amely 35 ezer 400 halálos áldozatot követelt Itáliában, ismét terjedésnek indult.

Ugyanakkor a kórházban kezelt fertőzöttek száma egyelőre 770 fő körül stagnál. Szombaton 55 COVID-19-beteget kezeltek intenzív osztályon, és csaknem 14 ezren voltak karanténban.

Hírdetés

Közben Bajorországban tovább gyűrűzött a nyaralásból visszatérőkön elvégzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatos botrány. A hatóságok 44 ezer ilyen gyorstesztet végeztek el, és ezek közül több mint 900 pozitív lett. Ennek ellenére az érintettek a mai napig nem kaptak értesítést az eredményről.

A hatóságok előbb azt ígérték, hogy csütörtök délutánig mindenki, akinek pozitív lett a tesztje, kézhez kapja az eredményt, de ez szombat délutánig sem történt meg. A fertőzöttek közben több ezer másik embert fertőzhettek meg. A bajor kormány arra hivatkozott, hogy nem számítottak ilyen nagy számú önként jelentkezőre.

A Robert Koch intézet szombat reggeli jelentése szerint 1415 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Németországban. A vírus terjedését jelzi, hogy 400 járás közül mindössze 24-ből nem jelentettek új megbetegedést az elmúlt hét napban, míg július közepén még 125 ilyen körzet volt.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »