Bajor belügyér: Vigyék őket a háborús zónákba!

Bajor belügyér: Vigyék őket a háborús zónákba!

Vissza kellene vinni a háborús zónákba azokat a migránsokat, akiknek a menedékkérelmét elutasították – legalábbis a bajor belügyminiszter szerint.

Ismét támadások kereszttüzébe került a bajor belügyminiszter, Joachim Herrmann, azok után, hogy már júliusban is vitatott megszólalásától zengett a világsajtó. Akkor még csak arról beszélt: a biztonság megőrzése érdekében évi kétszázezer főben kellene korlátozni a befogadható menekültek számát Németországban. Herrmann ezúttal a The Guardian szerint kijelentette, azokat a migránsokat, akiknek menedékkérelmét visszautasították, Afganisztánhoz hasonló háborús zónákba is vissza kellene küldeni.

Merkelt bírálják

Herrmann annak a Keresztényszociális Uniónak (CSU) a tagja, amelyik a regionális választásokon mutatott gyenge teljesítmény után rendkívül kritikusan lépett fel Angela Merkellel szemben. Miközben nem mondhatni, hogy a Merkel-féle CDU jól szerepelt volna, a menekültellenes AfD elég jó eredményeket ért el Mecklenburg-Elő-Pomerániában.

Hírdetés

Herrmann most a Bildnek fejtette ki a menekültekkel szemben elfogadóbb kormányzati állásponttal szöges ellentétben álló nézeteit. Mint mondta, támogatja, hogy akinek elutasították menedékkérelmét, azt küldjék akár Afganisztánba, vagy más, háború sújtotta zónákba. Hozzátette: lehetséges kell legyen, hogy olyan régiókba telepítsenek ki embereket, mint amilyen Észak-Afganisztán is, ahol a német hadsereg évek óta dolgozik „a békéért és a szabadságért.”

Tiltanák a burkát és nikábot is

A belügyminiszter szerint azokat, akik a német határhoz érkeznek, tranzitzónákban kellene tartani mindaddig, amíg nem lehet teljes bizonyossággal meggyőződni arról, kik is ők valójában. Akik papírok nélkül érkeznek Németországba, vagy nem tudják igazolni személyazonosságukat, azokat ott is kellene tartani a német határnál, és ha lehetséges, deportálni kellene őket – mondta.

A CSU hétvégén fogja közzétenni elképzeléseit arra vonatkozólag, milyen szigorúbb menekültpolitikát kellene alkalmaznia a kormánynak. Továbbra is követelik, hogy maximum kétszázezer főt engedhessenek be, és hogy senki ne léphessen be német földre, amíg a menedékkérelmét pozitívan el nem bírálták. De javasolhatják továbbá a kettős állampolgárság, a burka és a nikáb betiltását is. A párt szerint aki nem tud meglenni burka vagy nikáb nélkül, az nyugodtan kereshet másik országot, ahol élni szeretne. Ezzel állításuk szerint a „német értékeket” védenék a multikulturalizmussal szemben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »