Bajnai Gordon felmelegítette a Városháza-ügyet

Bajnai Gordon felmelegítette a Városháza-ügyet

A rendőrség felüggesztette azt az eljárást, amelyet Bajnai Gordon feljelentése nyomán indított a volt miniszterelnök lehallgatási ügyében. Bajnai Gordon ezt úgy értelmezi, hogy neki adtak igazat. Erről bemutatta a rendőrségi határozatot is.

Mostanság megint naponta rágalmaznak a NER sajtójában – írja Bajnai Gordon a Facebookon. Nem mondja ki, de a Márki-Zay Péter mozgalmának adott külföldi kampánytámogatásokra utalhatott. Erről pont tegnap jelentett be „leleleplezést” Rákay Philip kormánypárti médiaszakember, azt állítván, hogy nem adományozók ezrei küldtek pénzt (hárommilliárd forintot) a magyar ellenzéknek, hanem mindössze 11 ember.

Az Action for Democracy pénzgyűjtéséről folyamatosan beszámoltunk, legutóbb akkor, amikor az ellenzéki pártok hallani sem akartak arról, hogy a hárommilliárdra becsült pénzből ők bármennyit is kaptak volna. Érthető, hiszen ez tiltott tevékenységnek számítana. Mindenesetre a kormánypártok és támogatóik máris megalkották a „dollárbaloldal” kifejezést az ellenzékre.

Bajnai Gordon úgy kapcsolódik ehhez a támogatáshoz, hogy az Action for Democracy pénzt utalt a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat Kft.-nek. Ez volt az a cég, amely lényegében online ügynökségként működött az ellenzék támogatására a tavaszi választások előtt, így logikus volt számláinak kifizetése.

De visszatérve Bajnai Gordon mostani közlésére. Azt írja: „érthető, kell a Fidesznek a figyelemelterelés,

gyártani kell az újabb ellenséget,

hiszen egyre nagyobb a baj az országban, egyre nyilvánvalóbb a rossz kormányzás okozta kár, veszteség, nyomorúság”.

A posztban bemutat egy rendőrségi határozatot. Ebben szerinte az áll, hogy a Városháza-ügyben „bűncselekményt követtek el velem szemben, amikor kelepcét állítottak, lehallgattak, mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták, majd ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették”.

A határozat alapvetően arról szól, hogy nem találják azt, aki titokban felvételt készített az egyik olyan megbeszélésről, amelyen Bajnai Gordon is részt vett.

Mint ismeretes, a Városháza-ügy arról szólt, hogy 40 milliárd forintért el akarták-e adni a Városházát és ebben kik vettek volna részt. Ezzel kapcsolatban a főpolgármester azt mondta a Fővárosi Közgyűlés által létrehozott vizsgálóbizottság ülésén, hogy „alaptalanok a vádak, hamisak azok az állítások, amelyek szerint a főváros vezetése el akarta volna adni a Városháza épületét és az, hogy nem átlátható a fővárosi önkormányzat vagyongazdálkodása”.

Az ügyet még az Index robbantotta ki, hangfelvételeket is bemutatva, amelyeken Bajnai Gordon három másik emberrel (Zentai Péter, Gansperger Gyula és Rahmikulov Ruszlán Megdetovics) erről beszélget.

A volt miniszterelnök posztjában azért még hozzáteszi: biztosan segítene, ha a nyomozásban a beszélgetés négy résztvevője közül nem csak hármat hallgattak volna meg (amint az a nyomozati jegyzőkönyvből kiderül)…

Nyitókép: MTI/Lépték-Terv Tájépítész Iroda

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »