Bajkai: Niedermüllernek le kellene mondania az áramlopási ügy miatt

Bajkai: Niedermüllernek le kellene mondania az áramlopási ügy miatt

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester lemondását követelte az áramlopási ügy miatt Bajkai István fideszes parlamenti képviselő kedden az M1 aktuális csatornán.

Hírdetés

Bajkai István – MTI/Soós Lajos

A DK VII. kerületi politikusának, Borka-Szász Tamásnak az irodájában folytatott bitcoinbányászat a DK pártfinanszírozását szolgálhatta – jelentette ki a kormánypárti politikus, aki szerint a történtek után a szintrén DK-s Niedermüller Péternek vállalnia kellene a felelősséget és le kellene mondania.
   
Bajkai István elmondta: a Borka-Szász Tamás irodájában működő szerver a dark webbel, vagyis az internet sötét, a többi között kábítószer- és fegyverkereskedelemre használt felületével állt kapcsolatban és kódfeltörést végzett, amiért bitcoinnal fizettek. Az ügyben áramlopás miatt indult eljárás az erzsébetvárosi Fidesz feljelentése alapján.
   
A nyomozás feladata, hogy kiderítse, mire fordította a bitcoint a DK-s politikus, akinek az irodájában rendszeresen megbeszélést tartottak a DK képviselői, így bejárt oda Niedermüller Péter polgármester is – tette hozzá.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »