Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai – itt valami nagyon bűzlik…

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását

Mint ismeretes, szombaton leégett a Demokratikus Koalíció (DK) központi irodája. A tűzben – a párt tájékoztatása szerint – megsemmisült a szervezet könyvelése is, benne a kampánykiadásokról szóló papírokkal.

A DK ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a tűz okozta kár ellenére el tud számolni a közpénzek felhasználásával, mert az Állami Számvevőszéknél (ÁSZ) már ott van minden szükséges dokumentum másolata.

Az ÁSZ azonban most közleményt adott ki, amelyben cáfolja a DK-nak az elszámolásra vonatkozó eddigi állításait.

Hírdetés

Az Állami Számvevőszék hangsúlyozza, hogy kizárólag a 2018. április 8-i országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzéséhez kért és kapott dokumentumokat a Demokratikus Koalíciótól.

A 2017-2018-as évekre vonatkozó, törvényben előírt ellenőrzéshez – ami várhatóan csak 2019. II. felében lesz esedékes – az ÁSZ azonban semmilyen dokumentumot nem kért és nem is kapott a párttól.

Az ÁSZ közleményében arra is felhívja a figyelmet, hogy minden közpénzből gazdálkodó szervezetnek – így a pártoknak is – biztosítaniuk kell a dokumentumok és adatok biztonságos megőrzését a beszámolási kötelezettség teljesítése, valamint a közpénzekkel való átláthatóság és elszámoltathatóság érdekében.

Lehet, hogy bajban lesz a DK az elszámolásával?

A DK ügyvezető alelnökének, Molnár Csabának a legutóbbi közlése szerint ugyanis a DK által kezelt adatbázisokat és személyes adatokat nem az épületben lévő szervereken tárolták, ezért azok biztonságban vannak, a könyveléseik és irataik azonban elégtek


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »