Bajban a kormányhű napiszar – Németh Szilárd elküldte a selyemzsinórt

Bajban a kormányhű napiszar – Németh Szilárd elküldte a selyemzsinórt

A Habony-művek tényleg jól befűtött a Fidesznek, és ezt most már nehezebb is kimagyarázni, mint egy egyszerű „nóziszippantós” videót. De úgy tűnik erre már nem is vállalkozik a nagyobbik kormánypárt, és elhatárolódik a közpénzből kistafírozott hecclaptól. Eközben a méltánytalanul támadott Tóbiás József jogi útra tereli az ügyet.

Most már csak az a kérdés, hogy ez az elhatárolódás mindössze elvi alapú, vagy a portál esetleg el is bukja a közpénz bevételeit?

Mint ismert, Gulyás Gergely a Fidesz országgyűlési képviselője, a Törvényalkotási bizottság elnöke korábban úgy fogalmazott, hogy

„a mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet”.

Nem sokkal később Deutch Tamás is jelentkezett egy mikorbejegyzéssel, amiben emlékeztetett:

„Tóbiás politikusnak gyönyörű a felesége. A 888.hu-sok a mikropöcseikkel rárántani se tudnak Rába Tímea fotóira. Ennyi”.

Ezen kinyilatkozások ismeretében kellett megtartania keddi sajtótájékoztatóját Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének, aki miután beárazta a magyar demokráciát, egyből világossá tette:

„azt gondolom, hogy Gulyás Gergely elmondta, mind a Fidesz, mind pedig a frakció álláspontját, amivel én teljesen egyetértek”.

Hírdetés

Lecsapva erre a mondatra, lapunk azt kérdezte az egykori rezsibiztostól:

hogyha a Fidesz-frakciónak „semmi köze nem lehet” a 888.hu-hoz, akkor eltűnnek majd a kormányzati hirdetések is az oldalról?

(Alig visszás, hogy miközben a 888. hu szerkesztőségében anyjáról és fiatalkorú lányáról fantáziálnak, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány is ott hirdeti az Erzsébet-programját).

Sem a kormánynak, sem a parlamentnek, sem pedig a Fidesznek nem feladata, hogy cenzúrázza az internetes tartalmakat

– bújt ki ügyesen a kérdés elől Németh Szilárd (mintha csak a birkózószőnyegen lett volna), egyben el is tolta a felelősséget Fidesztől, viszont sokat sejtetően hozzátette:

megvan az a jogi környezet, jogi lehetőség (például bíróság, Médiatanács), ahol mindenki megmérkőzhet az ilyen esetekben.


Kilövési engedély?

Mindenesetre Tóbiás József, szocialista pártelnök szerint ez az ügy ott van, ahol lennie kell: a jog asztalán.

Keddi sajtótájékoztatóján egyébiránt köszönetét fejezte ki az elmúlt két napban a családja és a személye felé irányuló „szolidaritás-özön” kapcsán. Ugyanakkor azért is köszönetet mondott, hogy a sajtó tiszteletben tartotta a Tóbiás-család korábbi kérését, hogy sem most, sem pedig a jövőben nem kívánnak ezzel a kérdéssel foglalkozni.

Remélhetőleg a bíróság és a Médiatanács igen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »