Baj van, hiába hagyták el Magyarországot a Liu fivéreket

Baj van, hiába hagyták el Magyarországot a Liu fivéreket

Nem nevezték a jövő heti dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságra a Liu testvéreket. Adminisztrációs probléma lehet a háttérben.

A Sportal ír arról, hogy sem Liu Shaolin Sándort, sem Liu Shaoangot nem nevezték a kinaiak a március 10-12. között megrendezésre kerülő dél-koreai viadalra.

Beszéltem velük, és Shaolin már ott is lehetne a vb-n, de azt mesélte, hogy valamilyen adminisztrációs ügy miatt végül lecsúsztak a kínaiak a nevezéséről. Számukra ráadásul ezzel véget is ért a szezon – mesélte a sportlap érdeklődésére Burján Csaba, aki Knoch Viktorral és Liuékkal együtt a 2018-as váltó tagjaként olimpiai bajnok lett.

Külön érdekesség, hogy a kínaiak a versenyre neveztek egy honosított sportolót, ugyanis a korábban dél-koreai színekben olimpiai bajnoki címet szerző, de bizarr zaklatási ügybe keveredő Lin Hszio-csün bizalmat kapott a kapitánytól, és Liuékkal ellentétben – négy év kihagyás után – ott lesz a vb-n kínai szerelésben.

Az olimpiai utáni idényben gyakran döntenek amúgy is a pihenés mellett a klasszisok, ez még nem jelentős kihagyás – magyarázta Burján Csaba a távolmaradás esetleges másik okát.

Nyitókép: Facebook/Shaolin Sándor Liu

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »