BAJ VAN!

BAJ VAN!

Nézzük előbb a felütést:

„A világ legnagyobb alapkezelője, az amerikai Blackrock Budapesten nyit innovációs központot

500 új munkahelyet várnak tőle. Furcsa, hiszen Orbán szerint a jövő nem az innovációban van.”

Ez a felütés. Már itt érezzük, hogy valami jó dolognak kellett megint történnie, mert muszáj közben Orbánt fikázni – amúgy hol is mondta, hogy az innovációban nincs jövő? Nem emlékszem. Hacsak a 444 faszkalapja, Herczeg Márk „kolléga” ( Csortos Gyuláról jegyezték fel, hogy egyszer egy kóristalány odaszólt neki, miszerint „jó napot kolléga!”, Csortos pedig kissé meglepődve reagált: „Kolléga? Hát mióta vagyok én kurva?”) nem keveri az innovációt az integrációval, de még úgyse teljesen stimmel.

Mindegy is, inkább lássuk magát a művet:

Hírdetés

„A világ legnagyobb alapkezelője, az amerikai Blackrock Budapesten nyit innovációs központot

Az amerikai BlackRock, a világ legnagyobb alapkezelője Budapesten létesít innovációs központot, a beruházás nyomán 500, magas hozzáadott értéket képviselő új munkahelyet is létrehoz – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy budapesti sajtótájékoztatón. A kormány 280 millió forintos képzési támogatást biztosít a vállalatnak az új munkatársak felvételéhez.

Az alapkezelő több mint 5000 milliárd dollárt kezel, ami a magyar GDP 42-43-szorosa, a világon egyedül az USA-nak és Kínának van ennél nagyobb méretű gazdasága – mondta Szijjártó, aki szerint a BlackRock Budapestre hozza a pénzügyi és üzleti folyamatok, technológiák, termékek fejlesztésének funkcióját, az ügyféladatok új módszertan szerinti kezelésének kifejlesztését és a kreatív marketinggel foglalkozó funkcióját is.

Patrick Olson, a Blackrock ügyvezető igazgatója elmondta, Budapest mellett szólt az oktatási rendszer, az infrastruktúra minősége, a biztonság meg az életminőség szintje és a kormányzat kötelezettségvállalása.”

Na, itt az igazi nagy baj! Ez a Patrick Olson gyerek az oktatási rendszer, az infrastruktúra továbbá a biztonság miatt akarja ide hiozni a gigacéget!

Hát nem olvas ez az ember 444-et? Sem kettősmércét? De még HVG-t sem, a magyarnarancsról nem is beszélve? Akkor tudhatná, hogy itt az oktatás megszűnt, infrastruktúra nincs, és biztonság se nagyon…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »