Bahreini katonai tanácsadó esett el Jemenben

Bahreini katonai tanácsadó esett el Jemenben

A Bahreini Királyság pénteken jelentette be, hogy egy katonája elesett Jemenben, ahol az Egyesült Államok által támogatott szaúdi katonai koalíció műveleteiben vett részt.

A Bahreini Fegyveres Erők Twitter oldalán csütörtökön jelent meg a hír, hogy Jemenben elesett egy katonájuk. A bejelentés szerint Jumma Mubarak Salem törzszászlós a szaúdi katonai szövetség műveleteiben vett részt.

A jelentésben azonban szerepel, hogy a törzszászlós a katonai koalíció kötelékében teljesített szolgálatot, azonban a halálának körülményeiről és annak helyszínéről nem szolgálnak információval.

Hírdetés

Az elesett bahreini katona koporsóját Dhiab Bin Saqr Al-Nuaimi vezérőrnagy, a bahreini fegyveres erők vezérkari főnöke fogadta pénteken az Issa légibázison. A vezérkari főnök bejelentette, hogy az elesett bajtársuk búcsúztatása is a légibázison fog történni.

A wahabita királyi család által irányított Bahrein 2015 óta vesz részt a szaúdi katonai koalíció jemeni háborújában, ahol kezdetben csak ,,katonai tanácsadóként,,voltak jelen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »