Baghdadi unokatestvére szerint a terrorista vezető beteg és az Iszlám Államban belső konfliktusok zajlanak

Baghdadi unokatestvére szerint a terrorista vezető beteg és az Iszlám Államban belső konfliktusok zajlanak

A terrorista vezető unokatestvére szerint Abu Bakr Al-Baghdadi beteg és a terror szervezeten belül konfliktusok zajlanak.

Rabah Ali Ibrahim Ali Al-Badri mindezt a kihallgatása során mondta el, melyet az iraki hírügynökség (Iraqi News Agency-INA) is közzétett szeptember 5-én. Azt is elmondta, hogy utoljára néhány évvel ezelőtt találkozott unokatestvérével Szíria keleti részén.

Al-Badri korábban az Iszlám Állam mezőgazdasági ügyeiért volt felelős és elmondta, hogy unokatestvére Al-Baghdadi rossz egészségi állapotban van és nemrég hajtottak végre egy műtétet a bal fülén.

Al-Badri azt is elmondta, hogy az Iszlám Államon belül belső konfliktusok vannak és Baghdadi túlélt már egy puccs kísérletet is, melyet a terror szervezet külföldi harcosai akartak végrehajtani ellene.

Hírdetés

A Guardian híroldal már korábban beszámolt a meghiúsult puccs kísérletről. A beszámoló szerint a terror szervezet tunéziai származású harcosai voltak azok akik szembe kerültek a Kalifátus vezetőivel. Ezen kívül a szervezet szenved annak szaúdi vezetőitől is akik a leg fanatikusabbak az Iszlám Államon belül.

Számos beszámoló szerint Al-Baghdadi jelenleg Szíriában, a Homs kormányzóságban lévő sivatagos területeken bújkál. Al-Badri azonban nem tagadta és nem is erősítette meg ezt az információt.

Al-Badri információi szerint az Iszlám Állam lassan minden szinten összeomlik. A terror szervezetet ugyanis számos csapás érte az utóbbi években Szíriában és Irakban. Ezek alapján azt feltételezik, hogy a terror szervezet kisebb csoportokra fog felbomlani.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »