Babos Tímea: nincs mit szépíteni, cserben hagytak

Babos Tímea: nincs mit szépíteni, cserben hagytak

Előbb az edzőjét, majd állandó párospartnerét vesztette el Babos Tímea, aztán még a koronavírust is elkapta, de pozitívan és nagy győzni akarással néz a salakszezon elé.

Babos Tímea hazatért Magyarországra. A charlestowni versenyt félbeszakító koronavírus-fertőzés, majd az azt követő kötelező karantén után óvatosan már az edzéseket is elkezdte a többszörös Grand Slam-győztes magyar teniszezőnő.

„A negatív tesztem után kezdtem el visszaszoktatni a szervezetemet a mozgásra, egyelőre konditerem és futás van a programban, de az izmaim sokkal fáradékonyabbak, mint korábban.

Kell még egy kis idő, mire teljes erőbedobással teniszezhetek, az biztos”

– mondta a molcsapat.hu-nak.

Hírdetés

Az idei éve eddig nem sikerült túl jól, előbb az Australian Opentől lépett visssza párosban a megszokot partnere, Kiki Mladenovic döntése miatt, majd edzőjétől, Thomas Drouet-től vált meg. Utóbbiről azt mondta, újra előbukkantak azok a dolgok, amik egyszer már komoly problémát okoztak közöttük, amikor újrakezdték a közös munkát, azt hitte, ezeket már tudják kezelni.

Állandó edzőpartnere, Nagy Péter utazott el vele az Egyesült Államokba is, és kettőjük együttműködése kimondottan jól működik. Egyelőre július végéig állapodtak meg, de lehet hosszabb távú együttműködés is.

Az igazán nagy csalódás az volt, hogy állandó párja, Kristina Mladenovic teljesen váratlanul, alig néhány nappal az Australian Open kezdete előtt közölte, hogy az egyesre kíván koncentrálni, ezért visszalép a versenytől, ahol címvédőként állhattak volna rajthoz.

„Nincs ezen mit szépíteni, cserben hagyott

– jelentette ki a magyar teniszezőnő. – Könnyebben megértettem volna az álláspontját, ha úgy kommunikál velem, ahogy barátok között szokás, ám ez sajnos nem így történt. Nincs szó arról, hogy megutáltuk volna egymást. Nyilván volt már jobb is a kapcsolatunk, de annak mindenképpen örülök, hogy barátként tudtunk kijönni ebből a helyzetből. Az idő sok mindenre választ ad.”

Azóta az orosz Veronika Kugyermetovával játszik, és az első tapasztalatai abszolút kedvezőek. Biztató, hogy több komoly párost is le tudtak győzni. “Hogy mennyi az esély a címvédésre a Roland Garroson? Esélytelennek semmiképpen nem mondhatom magunkat, hiszen bárkivel álltam is rajthoz, mindenkivel jól szerepeltem, döntőket játszottam, trófeákat nyertem. Biztosan csak annyit mondhatok, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért” – tette hozzá Babos Tímea.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »