Babiš egyeduralomra törne Csehországban

Babiš egyeduralomra törne Csehországban

Nyitókép: Facebook, Andrej Babiš

Az ANO ellenzéki mozgalom vezetője és korábbi miniszterelnök, Andrej Babiš kizárta, hogy a választások után koalícióra lépne az ODS-szel. Ideálisnak azt tartaná, ha az ANO mozgalom minél több szavazatot kapna, és valamelyik párttal együtt kormányozhatna. Ezt a CNN Prima News mai műsorában mondta. Kormányra kerülés eseténaz adóelkerülés elleni küzdelmet, az állami működésben levő megtakarítások kiaknázását és a nyugdíjra elegendő pénz előteremtését ígérte.

Úgy véli, az lenne a legjobb, ha az ANO 2,4 millió szavazatot kapna, vagyis ugyanannyit, mint amennyit tavaly az elnökválasztás második fordulójában maga Babiš kapott. Szerinte ez a szavazatok 44 százalékát jelentené.

– mondta Babiš.

Hírdetés

A gazdaságban jobb adóbeszedést és a szürkegazdaság elleni küzdelmet, illetve operatív megtakarítást vagy a gazdasági növekedés beruházásokon keresztül történő támogatását ígérte. Megígérte, hogy konkrét megtakarítási listát mutat be az IGEN mozgalomnak.

A nyugdíjrendszert fenntarthatónak minősítette.

„A pénzről szól minden. Egy nyugdíjasnak jó bevétellel kell rendelkeznie ahhoz, hogy méltó életet élhessen. Teljesen más fogyasztási kosara is van. Ehhez pedig pénz kell. És mi ezt a pénzt meg is szerezzük”

– mondta Babiš. Hogy hogyan, például az adóelkerülés elleni küzdelemmel.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »