„Azzal, ami jutott” – beoltották Karácsony Gergelyt, majd rögtön felidegesítették Orbán oltásellenes hazugságai

„Azzal, ami jutott” – beoltották Karácsony Gergelyt, majd rögtön felidegesítették Orbán oltásellenes hazugságai

Vasárnap megkapta első koronavírus elleni oltását Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írta, pénteken hívta fel a háziorvosa, hogy ma beoltanák. Az ellenzéki politikus erről szóló Facebook-posztjában nem írta le, hogy melyik vakcinát kapta, csak azt, hogy nem válogatott az oltások között: azt a vakcinát kapta, „ami jutott”.

„Pénteken hívott a háziorvosom, és ma én is megkaptam az első oltást – azzal a vakcinával, ami jutott. Egy pár percre az volt az érzésem, mintha egy normálisan működő társadalomban élnénk. Minden jól meg volt szervezve, mindenki tette a dolgát, és mindenki nagyon kedves és együttműködő volt. Történetesen egy ellenzéki önkormányzat rendelőjében kaptam meg az oltást, de mivel pár percre egy normális Magyarországon éreztem magam, ennek semmilyen jelentőséget nem tulajdonítottam, hiszen biztosra vettem, hogy egy kormánypárti önkormányzat ugyanilyen lelkiismeretesen szervezte volna meg ezt a feladatot.”

Hírdetés

– írta a főpolgármester, ugyanakkor kitért arra is, hogy az Orbán-kormány új, oltásellenességről szóló, álhír alapú választási kampánya őt is bosszantja.

„Majd az oltás után az igazolásra várva belenéztem a hírekbe, és ott elolvastam, hogy a Fidesz szerint az ellenzék oltásellenes és az önkormányzatok csak bajkeverők. Torkig vagyok már ezzel hazug, a normális életünket tönkretevő, az embereket megosztó politikával. A COVID után legyen ez a következő betegség, amiből kigyógyulunk.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »