Azt mondja a köcsög német miniszter, hogy ő nem beteg …Hááát….

“Melegnek lenni nem betegség, kezelésre nincs szükség, az úgynevezett konverziós terápiákat pedig be kell tiltani” – jelentette ki a német szövetségi kormány egészségügyi minisztere kedden Berlinben

Jens Spahn – aki önéletrajza szerint nyíltan ferde hajlamú, és nemrégiben “elvette” újságíró “barátját” – tájékoztatóján elmondta, hogy a tárca által felkért szakértők megállapításai szerint a konverziós terápiák betiltása “orvosilag indokolt és jogilag lehetséges”.

Ezért megkezdik az egyeztetést az igazságügyi minisztériummal, hogy lehetőleg még az idén elkészítsenek egy törvényjavaslatot az ilyen terápiák tiltásáról. A tárca áprilisban állított fel egy bizottságot a kérdés tanulmányozására.

Hírdetés

A munkát a “nem heteroszexuális önazonosságú”, illetve a “magukat nem nőként vagy férfiként meghatározó emberek” társadalmi elfogadottságáért dolgozó közalapítvány (Bundesstiftung Magnus Hirschfeld – BMH) irányította. A 46 tudósból és politikusból álló testület az esetleges tiltás orvos- és jogtudományi, társadalompolitikai és vallási-világnézeti szempontjait vizsgálta. A tárca közleménye szerint a bizottság meghallgatott olyan személyeket, akik átestek konverziós terápián.

Az ő “szenvedéstörténeteik” is “nagyon hangsúlyosan” mutatják, hogy cselekedni kell – tudatták. A bizottság két előzetes jelentést állított össze. Az egyikben az orvosi, egészségügyi vonatkozású megállapításokat foglalták össze, azt állítva, hogy a homoszexualitás nem betegség, és ezért nem is kell kezelni.

Aláhúzták azt is, hogy a szexuális orientáció külső hatásra bekövetkező változása “felettébb valószínűtlen, az erre irányuló kezelések viszont egyértelműen negatív hatásúak”. A másik jelentésben az ügy alkotmányjogi vetületét tekintették át. A többi között kiemelték, hogy a büntetőjogban is rögzíteni kell a konverziós terápia alkalmazásának tiltását. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a bizottság végső, összefoglaló jelentését várhatóan augusztus végén hozzák nyilvánosságra.

MTI nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »