Azt hitte, vége a télnek?

Országszerte borult időre számíthatunk, és csak az esti órákban vékonyodik újból a felhőzet délkelet felől. Napközben ismét egy csapadékzóna vonul végig az országon, és okoz ismét sokfelé esőt, estefelé az Alpokalja magasabb csúcsain esetleg havas esőt, havazást – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A szél mindenütt északira, északkeletire fordul, és főként a Dunántúlon lehetnek erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hírdetés

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területére kedd éjféli: ma estétől, késő estétől az Alpokalja magasabban fekvő részein havas eső, havazás is kialakulhat.

Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő. A viszonylag enyhe, gyakran nedves idő kedvezhet az influenza terjedésének, ezért most különösen fontos az immunrendszerünk fokozott védelme.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »