Azonosították a cigány lincselőket – több száz motoros indult Kézdiszentlélekre

Azonosítottak négy, 25 és 52 év közötti lincselő cigánybűnözőt, akik a gyanú szerint bántalmazták a kézdiszentléleki motoros baleset helyszínére segíteni érkező fiatalt – tájékoztatott Nicoleta Marin rendőrségi szóvivő. Hozzátette: az áldozatnak a fizikai bántalmazáson túl több szúrt sebe is van. Ezek a sebeket, amint a nyomozás során kiderült, késsel ejtették. A lincselés helyszínére hétszáz motoros érkezett az este Székelyföld minden szegletéből. A zsandárok alig tudták visszatartani a vasparipásokat, noha a cigány élősködők elbújtak a motorosok elöl.

Mint ismeretes, egy szovátai motoros vasárnap este gázolt el egy egy cigány purdét Kézdiszentléleken, majd a HIVATALOS verzió szerint elvesztve uralmát a jármű fölött, kisodródott az útról. A baleset következtében a motoros életét vesztette, utasa pedig súlyos sérülésekkel került kórházba. Az áldozat segítségére siető másik motorost a tragédia helyszínére összegyűlt cigánybűnözők megtámadták és brutálisan bántalmazták. Őt súlyos sérülésekkel, köztük két szúrt sebbel szállították a brassói kórházba. A legsúlyosabb késszúrás a mellhártyát érte.

Több száz motoros indult ma a helyszínre.

Hírdetés

Szerda este közel hétszáz erdélyi motoros emlékezett meg a hétvégi balesetben elhunyt társáról a kézdiszentléleki baleset helyszínén. Az akcióhoz csatlakoztak a község lakói is, így körülbelül 1500 ember gyűlt össze a nagyközség Szárazpatak felőli bejáratánál. A rendőrség és a csendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, a település mellékutcáiban több karhatalmi járművet lehetett látni, a titkosszolgálat emberei a megmozdulás minden mozzanatát rögzítették. Az esemény ideje alatt a cigányok nem mutatkoztak, a helybeliek szerint már a délelőtt folyamán elhagyták házaikat.

A méltóságteljes felvonulás mellett felszínre törtek az indulatok is, többen elkezdték szaggatni a baleset helyszínéül szolgáló, kihalt székelyek cigányok által elfoglalt, putrivá züllesztett házának kerítését, a csendőrök és a megmozdulás szervezői csak nagy nehézségek árán tudták visszatartani a felháborodott tömeget.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »