"Azok az emberek, akiket három hónapja plüssmacikkal fogadtunk, most köpködtek és rendőrökre lövöldöztek"

"Azok az emberek, akiket három hónapja plüssmacikkal fogadtunk, most köpködtek és rendőrökre lövöldöztek"

A kölni szilveszteri erőszakoskodás egyik szemtanúja, Ivan Jurcevic (korábban már idéztünk tőle itt) épp a dómmal szemközti szállodában dolgozott biztonsági őrként, amikor este kilenc környékén késelés történt a téren, ami miatt mentő érkezett a helyszínre. Később "azok az emberek, akiket három hónappal ezelőtt Teddy-macikkal és ivóvízzel fogadtunk a müncheni pályaudvaron, lövöldözni kezdtek a dómra és a rendőrségre".

A rendőrök, akikkel beszélt Jurcevic, azt mondták neki: sosem láttak még ilyet életükben, és polgárháborús viszonyokra emlékezteti őket. Hozzátette: egész este folyamán menekültek hozzá a nők, hogy nem állhatnának-e mellette, mert akkor biztonságosabban érzik magukat.

Hírdetés

A zavargások közepette a rendbontók egy földön fekvő férfi fején ugráltak. Miután megjöttek a rohamrendőrök, nem tudták elszállítani az elfogott "embereket", mert nem volt elég járművük, és a környező rendőrőrsök cellái is mind tele voltak. Ezért kiengedték a korábban bebörtönzötteket, akik a rendőrség előtt összegyűlve azt kiabálták, hogy "Fuck the police!" A zavargók leköpték a rendőrautókat és a hotel személyzetét is – idézi fel a kidobó, többször is hangsúlyozva, ő korábban nem hitt a Pegidának és a jobbos propagandának, ő maga sem ilyen irányultságú, de ez a valóság, tényleg ez történt, és szerinte fog történni a jövőben is. (Tehát most már valószínűleg hisz nekik, és remélhetőleg egyre többen ébrednek fel, sajnos úgy tűnik, szükség van az ilyen eseményekre – a még nagyobb baj elkerülése és Európa túlélése érdekében – a szerk.)

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »