Azért az már valami, ha Guy Verhofstadt szerint sem működnek a szankciók

Azért az már valami, ha Guy Verhofstadt szerint sem működnek a szankciók

Guy Verhostadt posztolta a Politico brüsszeli hírportál által készített táblázatot, amely szerint a 9 oroszellenes szankciós csomag ellenére az EU tagállamai által importált orosz termékek volumene hatalmas arányban nőtt tavaly 2021-es importszinthez képest.

Németország például 33 százalékkal több orosz terméket importált, Hollandi 51, Franciaország 84 százalékkal többet. Szlovákiának sincs oka panaszkodni 71 százalékával. Az abszolút csúcstartó Szlovénia, amely 346 százalékot vert rá tavaly a 2021-es orosz importvolumenjére.

Az adatokkal kapcsolatban Verhofstadt a következőket posztolta:

Hírdetés

“Egy kép, ami mindent elárul… Kilenc szankciós csomag, amelyeknek értéke kevesebb, mint nulla! Oroszországot jutalmazzuk meg ellenünk folytatott háborújáért”

írta. Felmerül tehát a kérdés, miért kiáltja ki a nyugati liberális mainstream “Putyin trójai falovának” vagy eleve árulónak Magyarországot azért, hogy kétségbe vonja a szankciók hatékonyságát? És még egy szempont: miért állítja Zuzana Čaputová államfő, hogy működnek a szankciók, ha még a szintén liberális Guy Verhofstadt sem hisz ebben a politikai bűvészmutatványban..?

1 picture says it all… 9 packages of sanctions and the effect is less than 0 ! We are rewarding Russia for its war against us ! pic.twitter.com/k80XbYIkjA — Guy Verhofstadt (@guyverhofstadt) January 2, 2023

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »