Azért az antifa az úr? Beszariak, vagy taktikusak a rendőrök?

Pén­te­ken is ut­cára vo­nul­tak az el­len­zéki tün­te­tők, és is­mé­tel­ten meg­tá­mad­ták a rend­őrö­ket is. Egyes tudósítások szerint petárdákat, fémpénzt, hanggránátokat dobtak a rendőrök közé. A Kossuth téren az agresszíven viselkedő tömegből három férfi a rendőrökre támadt, nekirontott a sorfalnak, lökdöste azt. A férfiakat – akik közül egyikük az arcát maszkkal eltakarta – a rendőrök kiemelték a csoportosulásból és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítják.

A Kossuth téren több ellenzéki képviselő is felszólalt, majd az elhangzott beszédek után a demonstrálók elhagyták a teret és elindultak a belvárosban. A menet érintette az Andrássy utat, a Deák teret, majd a Rádió régi épületét a Bródy Sándor utcában. Ezt követően ismét visszatértek a Kossuth térre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem sokkal este 10 óra előtt a rendőrség honlapján közölte: a Kossuth téren a tüntetők közül többen elkezdték dobálni a rendőröket, ezért a Készenléti Rendőrség védőfelszerelésbe öltözött egységeinek le kellett váltaniuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság szolgálati öltözetet viselő rendőreit. A rendőrség részéről „elhangzott az első felszólítás a jogkövető magatartásra” – tették hozzá.

Hírdetés

Egyes tudósítások szerint petárdákat, fémpénzt, hanggránátokat dobtak a rendőrök közé. Ezután a tömeg kettéoszlott, az egyik része a Lánchídon át Budára, a Clark Ádám térre, majd onnan a Sándor-palotához vonult. Onnan pedig a Halászbástya érintésével a Bécsi kapuhoz vonultak.

A Kossuth téren az agresszíven viselkedő tömegből három férfi a rendőrökre támadt, nekirontott a sorfalnak, lökdöste azt. A férfiakat – akik közül egyikük az arcát maszkkal eltakarta – a rendőrök kiemelték a csoportosulásból és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítják.

A rendőrség emlékeztet rá, hogy az elmúlt két nap demonstrációinak biztosításakor 14 rendőr sérült meg. Az erőszakos, vandál cselekmények elkövetői között 11 büntetett előéletű volt.

„A törvényeket a demonstrálóknak is be kell tartaniuk. A rendőrség esküjéhez híven a rendet fenn fogja tartani, a törvénysértő rendbontókat pedig elő fogja állítani” – írta a police.hu.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »