Az üzletláncok figyelmeztetése szerint hétfőtől kígyózni fognak a sorok az üzletek előtt

Az üzletláncok figyelmeztetése szerint hétfőtől kígyózni fognak a sorok az üzletek előtt

Nyitókép: TASR/Radovan Stoklasa

Az üzletláncokat egyesítő (Billa, dm drogerie markt, Kaufland, Lidl, Metro, Terno és Tesco) Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetsége (SAMO) felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy hétfőtől (március 30.) sorok fognak kígyózni az üzletek előtt. A SAMO szerint annak a veszélye is fennáll, hogy nem mindenki fog tudni az otthona közelében bevásárolni.

 „Mindent megteszünk azért, hogy meg tudjuk valósítani a kormány új rendelkezéseit, de fennáll a veszélye annak, hogy hétfőtől nem mindenki fog tudni az otthonához közel bevásárolni, ugyanis a szabályozást ezt nem fogja lehetővé tenni“

– mondta a SAMO elnöke, Martin Krajčovič, majd hozzátette:

  „Nagy kockázatot jelent majd a boltok előtt kialakult sor, ahol nem tudjuk kikényszeríteni az emberekből a rend betartását, illetve azt, hogy kétméteres távolságban álljanak egymástól. A kormány új intézkedése rendkívül kontraproduktív lehet“.

Hírdetés

Krajčovič elmondása szerint a SAMO tagjai úgy vélekednek, hogy a vásárlók limitált belépését rendőri felügyelet nélkül nagyon nehéz lesz betartani.

„Az üzletláncok támogatják a koronavírus terjedése ellen bevezetett intézkedéseket, együttműködnek, ezért is sajnáljuk, hogy ilyen komoly intézkedések meghozatala során egyáltalán nem kommunikálnak velünk“

– jegyezte meg.

A szövetség elnöke egyúttal arra kérte a vásárlókat, hogy az üzletekben viselkedjenek körültekintően a személyzettel és a többi vásárlóval is, hogy ezzel is hozzásegítsenek ezeknek a komoly korlátozó rendelkezéseknek a betartásához.

TvNoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »