Az utolsó utáni pillanatban próbált besorolni, nem sikerült (VIDEÓ)

Az utolsó utáni pillanatban próbált besorolni, nem sikerült (VIDEÓ)

Az autópályán végzett munkálatok veszélyforrást jelentenek – ha a közlekedők nem alkalmazkodnak a figyelmeztetésekhez. Erre mutat példát ez a videó.

Szerda kora délután az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Magyar Közút bicskei mérnökségének szakemberei szalagkorlát javítási munkákat végeztek. ‍A forgalomfigyelő kamera felvételein is jól látható, hogy számos előjelző járművet használtak a terelés előtt, ennek megfelelően szépen sorolgattak be az autósok.  

Hírdetés

Egy ponyvás kisteherautó sofőrje is megpróbált az elfogyó sávból bemenni a külsőbe. Viszont csak akkor kezdett el indexelni, amikor már átment a felezővonalon és hirtelen beszúrta a járművét egy kamion elé. Ugyanakkor az előtte haladó járművek hirtelen fékezni kezdtek, így neki is erőteljesen lassítania kellett, próbálta elkerülni az ütközést, ezért a leállósáv felé húzta a kormányt, ott viszont majdnem nekiment a vadonatúj előjelző berendezéseknek. A mögötte haladó kamion, ami elé bevágott, szintén nem nagyon tudott már megállni, hiszen féktávon belül vágódott be elé a sofőr, ezért próbálta megoldani a helyzetet és a belső sáv felé menekült, de így is nekiütközött a kisteherautónak. A ponyvás autó román sofőrje súlyosan megsérült, hozzá rövid időn belül mentőhelikopter érkezett.  

A hasonló esetek elkerülése végett a Magyar Közút azt kéri, hogy az előjelzéseknek megfelelően, még időben próbáljunk besorolni a terelések kezdete előtt. Ha figyelünk, erre bőven van idő. Alkalmazzuk a zipzár elvet, segítsük az autósok besorolását, tartsunk megfelelő követési távolságot. Így elkerülhető a filmen látotthoz hasonló baleset. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »