Az utolsó orosz atlétát, Klisinát is kizárták

Az utolsó orosz atlétát, Klisinát is kizárták

MTI nyomán

Az orosz atléták közül utolsóként a távolugró Darja Klisinát is kizárták a Rio de Janeiró-i olimpiáról, értesült a Reuters.

Hírdetés

A brit hírügynökség szombati beszámolója szerint egy magát megnevezni nem kívánó, de az ügyet közelről ismerő forrás elmondta, hogy új bizonyítékok kerültek elő az úgynevezett McLaren-jelentéssel kapcsolatban, amelyek Klisinát is érintik.
   
Július 18-án hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését, amely államilag irányított doppingolással vádolta Oroszországot. A korábban – tavaly ősszel – kirobbant orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kitiltotta az összes orosz atlétát az olimpiáról, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pedig elutasította a 68 érintett fellebbezését, közülük egyedül Klisina indulhatott volna semlegesként Rióban.
   
A CAS szombaton közölte, hogy a távolugró fellebbezést nyújtott be az ügyben az IAAF-fel szemben. A döntés vasárnapra vagy hétfőre várható.
   
A női távolugrás selejtezőjét kedden rendezik Rióban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »