Az USA úgy játszik térségekkel, nemzetekkel, kontinensekkel mint egy kíméletlen sakkjátékos – Európa is csupán egy bábu – rövidke lapszemle

A kártyákat a hamiskártyás USA keveri és osztja, majd minden kör után besöpri a mindenáron kierőszakolt hasznát

Kiszelly Zoltán politikai elemző szerint az amerikaiak geopolitikai stratégiája nem sokat változik: most éppen fel akarják darabolni az arab világot, és amint a Balkánon vagy Irakban tették, sok kisebb egymás ellen fordítható állammá akarják változtatni a térséget.

Hírdetés

Európa eközben rövid távú üzleti érdeket néz, és nem gondolkodik hosszú távon. Azért sem jó Európának egész népcsoportokat menekültként befogadni, mert ez csak a vallási-etnikai tisztogatást segíti.

A siíta félholdat (Szíria, Irak, Irán, Kuvait, Bahrein) el akarják söpörni a szunnita szélsőségesek. Azért oszt meg az Iszlám Állam az interneten brutális videókat, hogy állandó rettegésben tartsák és menekülésre késztessék a nem szunnita lakosokat.

Ha Európa befogadja ezeket az embereket, ezzel csak a terrorszervezetek céljait támogatja. A térségben csak Irán vagy Törökország tudna hatékonyan katonailag fellépni, de ezek az államok egyelőre kivárnak.
Napi Gazdaság


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »