Az USA támogatja a szír államellenes terroristákat – amerikai gyártmányú páncéltörőket kaptak

Amerikai gyártmányú páncéltörők új szállítmányait kapták meg a szíriai kormányerők ellen Aleppóban harcoló felkelőcsoportok – közölték a Szíriai Szabad Hadsereg (SZSZH) ellenzéki ernyőszervezethez kapcsolódó felkelők a Reuters brit hírügynökséggel hétfőn. Bécsben hamarosan Szíriáról tárgyalhatnak Oroszország, Szaúd-Arábia és az Egyesült Államok külügyminiszterei.

Az SZSZH tagjai szerint a szállítmányokat a Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimjével szembehelyezkedő államok azután juttatták el hozzájuk, hogy a kormányerők iráni fegyveresek és a libanoni Hezbollah síita radikális szervezet támogatásával nagyszabású offenzívát indítottak Aleppó tartományban múlt pénteken.

Hírdetés

A felkelők ugyanakkor megjegyezték, hogy az új fegyverek nem elegendőek a szíriai hadsereg kiterjedt támadásának visszaverésére. „Néhány darab nem elegendő. Több tucatra van szükségük” – mondta az egyik SZSZH-tiszt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns csoport beszámolója szerint a felkelők péntek óta legalább tizenegy katonai járművet lőttek ki irányított páncéltörő rakétákkal.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »