Az USA perverz arab barátai éhhalálra ítéltek egy országot

Az USA perverz arab barátai éhhalálra ítéltek egy országot

Több ezer ember éhezik a délnyugat-jemeni Taízban, mivel a harcok miatt nem lehet a városba élelmet juttatni – figyelmeztetett pénteken az ENSZ, felszólítva a szemben álló feleket, hogy tegyék lehetővé a település biztonságos elérését.

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) genfi közleményében kitért arra, hogy a világszervezet utoljára több mint öt héttel ezelőtt tudott élelmiszer-szállítmányt bevinni a polgárháború sújtotta Jemen harmadik legnagyobb városába, ahol több százezren élnek.

„Ezrek élete forog veszélyben amiatt, hogy fogynak a készletek, és annak érdekében, hogy ne következzen be humanitárius tragédia, kérjük a Taíz városába való biztonságos és azonnali bejutás szavatolását”

– hangsúlyozta a közleményben Muhannad Hádi, a WFP regionális igazgatója.

Mint rámutatott, ezek az emberek már így is borzalmasan szenvednek az éhségtől, és ha ez a helyzet továbbra is fennmarad, az éhezésből eredő károsodások visszafordíthatatlanok lesznek.

Hírdetés

Júniusban Jemen 22 kormányzóságából tízben volt rendkívüli élelmezési válsághelyzet, amely az éhínségnél mindössze egy fokkal jobb kategória a WFP ötpontos skáláján. Azóta nem frissítették ezt az értékelést, részben azért, mert a szakértőknek nem sikerült elegendő információt szerezniük a mostani állapotok felméréséhez.

A WFP pénteki jelentésében arra hívta fel a figyelmet, hogy

a jemeni lakosság harmadának, vagyis 7,6 millió embernek sürgősen élelmiszersegélyre van szüksége.

Amint arról korábban többször is beszámoltunk, március végén a Szaúd Arábia által vezetett arab erők beavatkoztak a jemeni konfliktusba. Hivatalosan a megbuktatott kormány oldalán, a síita huszik ellen, valójában pedig a kőolaj-kereskedelem zavartalanságának biztosításáért.

Mivel a szaúdiak az Egyesült Államok legjobb barátai az arab világban, függetlenül attól, hogy az országban az emberi jogok tiszteletben tartásáról még csak nem is hallottak, ezért Jemenben kiélhetik az összes perverz, gyilkos vágyukat. Ennek folyományaként gyermekek százaival végeztek, esküvőket bombáztak szét, és most az éhhalál szélére sodornak több millió embert.

MTI nyomán


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »