Az USA Népirtást okoz, hogy “megvédje” magát a terrortól – rövidke lapszemle

Az nUSA által tudatosan gerjesztett iraki káoszban évtizedek óta tart a vérengzés

Legalább 1,3 millió ember vesztette életét a Washington vezetésével indított “terrorellenes” háborúban – derül ki három orvosi csoport által az iraki invázió tizenkettedik évfordulója alkalmából készített jelentésből.

Miközben az Egyesült Államok szorosan figyelemmel kíséri saját veszteségeit – Irakban 4804-en, Afganisztánban 3485-en haltak meg -, a koalíciós erők által megölt civilek és ellenállók számát hivatalosan figyelmen kívül hagyják. Irakban 2003 óta a terrorellenes háborúban közvetve vagy közvetlenül legalább egymillió embert öltek meg.

Hírdetés

A terrorellenes háború miatt hárommillióan kényszerültek otthonuk elhagyására. 220 ezren haltak meg Afganisztánban és 80 ezren Pakisztánban a háború több mint tíz éve alatt.

Neil Clark, akit 2007-ben a legjobb brit blogger címmel tüntették ki, a “Népirtást okoznak, hogy megvédjenek bennünket a terrortól” címmel írt cikkét azzal kezdi, hogy olyan jelentésről van szó, amelynek világszerte újságok címoldalán kellene szerepelnie.

A hírnek azonban nyomát is alig lelni még internetes keresőkkel is. Lovas István vezető publicista szerint a kettős mérce gyakorlata és alkalmazása szinte minden területen kötelezővé vált a nyugati világban. Sőt a nyugati világ mindennapi működésének fundamentumává tették.

Magyar Hírlap


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »