Az USA nem oszt meg Moszkvával semmilyen Iszlám Államhoz kapcsolódó információt

Az USA nem oszt meg Moszkvával semmilyen Iszlám Államhoz kapcsolódó információt

Az amerikai hadseregnek nem állt szándékában megosztani Moszkvával semmilyen Iszlám Államhoz kapcsolódó információt, addig amíg Oroszország meg nem változtatja politikáját a szíriai elnök Bashar al-Assadal szemben.
Az orosz védelmi minisztérium szóvivője így kommentálta a Pentagon szóvivőjének legutóbbi nyilatkozatát, aki megerősítette, hogy az  Egyesült Államoknak nem áll szándékában, hogy megosszon információt az Iszlám Államról, mint lehetséges  célpontról Moszkvával.
A Pentagon, megtagadta, hogy átadja azokat az adatokat, hogy hol helyezkednek el Szíriában terrorista célpontok, hogy az orosz katonai erők, továbbra is harcolni tudjanak az Iszlám Állam terrorista csoport banditái ellen, közölte az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konacsenkov.
Ő így kommentálta a Pentagon szóvivőjének, Michelle Baldanzának legutóbbi nyilatkozatát, aki megerősítette, hogy az amerikai hadseregnek nem állt szándékában megosztani Moszkvával semmilyen Iszlám Államhoz kapcsolódó információt, addig amíg Oroszország meg nem változtatja politikáját a szíriai elnök Bashar al-Assadal szemben.
A Pentagon csak szájjal harcol az Iszlám Állam ellen ahelyett, hogy valóban cselekedne és már nagyon elcsépeltek és nevetségesek a nyilatkozataik, folytatta Konacsenkov.
A nyilatkozat szerint az Egyesült Államok védelmi minisztériuma minden együttműködést teljesen elutasít a terrorizmus, akkor nekünk is itt az ideje változtatni, mondta a szóvivő.

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője azt mondta a múlt heti sajtótájékoztatón, hogy az orosz Hadműveleti Vezérkar parancsnoka  Szergej Rudskoj vezértábornok tájékoztatta a legfrissebb katonai felvételekről, mely szerint az Iszlám Állam megváltoztatta illegális olajszállítási útvonalát és az amerikaiak által Irakban ellenőrzött észak-nyugati régió felé alakították ki.

Hírdetés

Ugyanakkor az orosz hírszerzés közel 11.775 olajtartálykocsiról gyűjtött be információt, amelyek a török-iraki határ közelében fekvő Zakho városánál egy katonai ellenőrző ponton lépik át a határt török irányba.
Érdemes megemlíteni, hogy az orosz légierő eddig 2000 olajszállító kamiont vont ki a forgalomból, harminchét olajkutat és finomítót, 17 tartálykocsi konvojt semmisített meg az elmúlt héten, írja a TASS.

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »