Az USA milliókat költött UFO-kutatásra egy titkos program keretében

Az USA milliókat költött UFO-kutatásra egy titkos program keretében

Az Amerikai Hadsereg évi 22 millió dollárt költött UFO-kutatásra – írja a New York Times terjedelmes riportjában.

A Légtéri Fenyegetések Azonosítása nevű program 2007-ben kezdődött és 2012-ben ért véget. Sokan azonban úgy tartják, hogy azóta sem zárult le a kutatás, csak már nem az adófizetők pénzéből költenek rá.

A hivatalosan soha el nem ismert program nem mással foglalkozott, mint UFO-kkal, vagyis azonosítatlan repülő tárgyakkal (unidentified flying objects). Tanúvallomásokat gyűjtöttek, interjúkat készítettek, rendszerezték azokat. Számos olyan embert vizsgáltak meg, akik úgy vélték, elrabolták őket az idegenek és kísérleteztek rajtuk. A programban dolgozók helyet kaptak a Pentagonban – az épület C gyűrűjének ötödik emeletén volt az irodájuk.

A kutatást végül 2012-ben elállították. Valójában azonban annyi történt, hogy elzárták a kormányzati pénzcsapot.

Hírdetés

Hivatalosan a program arra volt hivatott, hogy megvizsgálja a különös jelenségek valóságtartalmát és hogy ezek veszélyesek lehetnek-e a „nemzetbiztonságra”. Szigorúan tartották magukat az UFO kifejezéshez, amely nem feltétlenül jelentett földönkívülieket, ilyen szempontból hírszerzési jellegű munkát is végeztek a programban.

Persze az is lehet, hogy csak egy hóbortos milliárdosnak sikerült meggyőznie egy befolyásos politikust annak idején. A programot Herry Reid, nevadai demokrata képviselő kérésére kezdte el finanaszírozni Washington. A program legnagyobb alvállalkozója pedig Robert Reyn Bigelow milliárdos volt, akinek egyik repüléskutató cége a NASA-val is dolgozik.

Körkép.sk

Nyitókép: guardianlv.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »