Az USA légiereje megkezdte az Iszlám Állam vezetőinek kimenekítését Ramadiból

Az USA légiereje megkezdte az Iszlám Állam vezetőinek kimenekítését Ramadiból

Miközben az iraki hadsereg és a szövetséges népi milíciák egy hete megkezdték Ramadi város felszabadításáért indított offenzívát, az amerikai légierő megkezdte a városban rekedt ISIS vezérek kiszabadítását- állítja az irkai önkéntesek egyik parancsnoka.

A Ramadi város felszabadításáért folytatott harcok lassan a végéhez közelednek. Az iraki kormányerők és a szövetséges Népi milíciák a síita Hasd Al-Shaabi és a többségében szunniták alkotta Anbar tartomány törzsi milíciái teljesen körbe vették a várost és számos stratégiai pontot sikerült elfoglalniuk. közölte az iráni Fars hírügynökség.

Haidar Al-Hoseini Al-Aardawi a Hasd Al-Shaabi népi milícia Khaminei Imám Brigádjának parancsnoka szerint a város központjában rekedt terrorista vezéreket az USA légierőjének helikopterei próbálják kimenekíteni és egy titkos helyre elszállítani távol az iraki Anbar tartományból.

Al-Aardawi szerint az USA nyomására az iraki kormány nem engedélyezte, hogy a Hasd Al-Shaabi részt vegyen Ramadi felszabadításában, csak a városon kívüli hadműveletekben vehettek részt.

A Hasd Al-Shaabi a terroristáktól zsákmányolt fegyverek:

Hírdetés

.

A Hasd Al-Shaabi megalakulását követően Washington azonnal követelte a civilek alkotta katonai szervezet feloszlatását, és kifejezetten ellenezték, hogy részt vegyenek az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcokban.

A Hasd Al-Shaabi többször is bizonyítékokkal rukkolt elő, hogy az USA és szövetségesei fegyverekkel és élelmiszerrel támogatja a terroristákat, ezért többször is kijelentették, hogy nem kérnek a nyugati szövetség „segítségéből”.

„Az Egyesült Államok többek között azért is támogatja a Daesh-t, hogy bebizonyítsa az iraki népnek és az iszlám világnak, hogy nélküle nem lehet legyőzni a terrorizmust. Washington célja az, hogy a Hasd Al-Shaabit kivonja az Anbar tartományokban lévő terrorizmus elleni harcból. Amerikának nem érdeke, hogy a síiták álkotta népi milícia és a szunnita a törzsek katonai csoportjai összefogjanak és felszabadítsák a stratégiai városokat, mint például Moszult.” – mondta Al-Aardawi.

Orientalista.hu – Iraki Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »