Az USA hallgat az oroszok elleni bizonyítékokról

Az USA hallgat az oroszok elleni bizonyítékokról

A calais-i tábor most már nemcsak Franciaország, hanem az egész Európai Unió ügye. Az amerikaiak nem fedik fel a szír segélykonvoj megtámadásával kapcsolatos, Oroszország elleni bizonyítékaikat. Külföldi lapszemle.

Az Európai Unió és a tagállamok törvényhozóinak közösen kellene kezelniük a Calais-nál fennálló súlyos biztonsági helyzetet – idézi a teherautó-vezetők szakszervezeti vezetőjét az uniós hírekre szakosodott The Parliament Magazine portál. A Calais-nál táborozó migránsok egyre agresszívabban lépnek fel a sofőrökkel szemben, és mind nagyobb károkat okoznak a kamionokban és a szállítmányban. Egyre több brit sofőr nem vállal már Calais-n keresztül vezető fuvarokat.

Az Egyesült Államok nem fedi fel állítólagos bizonyítékait, amelyek szerint Moszkva a felelős a segélykonvojt ért támadásért a szíriai Aleppónál. Az oroszok mindig két géppel repülnek, a szírek egy géppel, de mivel éjszaka volt, a gépeket nem lehetett látni. A szír gépek ráadásul elég pontatlanul céloznak, a konvojt azonban precíz találatok érték – írta a The Guardian.

Már repülnek az a Boeingok, amelyeket egy iráni légitársaság rendelt az amerikai gyártótól – jelentette az iráni állami televízió. A Boeing vasárnap szállította le a gépeket, ami az első ilyen beszerzés az 1979-es forradalom miatt bevezetett szankciók óta. Júniusban a Boeing és Irán nyolcvan repülő vásárlásáról állapodott meg, 25 milliárd dollár értékben. Iránban hatvan Boeing repül, ezek még 1979 előtt készültek, és az embargó okozta nehézkes alkatrészellátás miatt nagyon elhanyagolt állapotban vannak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »