Az USA a tegnap meghozott oroszellenes szankciókkal belerúgott Európa energiabiztonságába

Az USA a tegnap meghozott oroszellenes szankciókkal belerúgott Európa energiabiztonságába

Tegnap az amerikai képviselőház 413 szavazattal 3 ellenében újabb szankciókról döntött Oroszország ellen, amelyről a német és uniós lapok, illetve portálok egyöntetűen leszögezik, Európa energiabiztonságát veszélyeztetik.

Jellemző sajtónkra, hogy ez nem volt hír, de ma reggel a Klubrádió például 7 órai hírközlését azzal indította, hogy Trump hatalmas vereséget szenvedett, mert nem tudta megbuktatni az Obamacare-t. Ami nagyjából annyira érinti a magyar érdekeket, mintha holnap Alaszkában megtiltanák az odaképzelt rinocéroszok kilövését. Persze ismerjük az ilyenkor a meglehetős rendszerességgel felbukkanó jóindulatú jobboldali kommenteket: „Kit érdekel a Klubrádió?”, stb ., amire a válasz: netán meg kell kérdezni a csatamezőn az ellenféllel szemben álló katonákat, vajon érdekli-e őket, mit csinál éppen az ellenség? Az, amelyből – visszatérve a médiaharcra – néhány tucat is hatalmas győzelmet tud aratni az egész jobboldali kormány fölött, mint ezt a Momentum bemutatta a magyarok olimpiai reményeinek lelövésével.

Ahány ma reggeli fontosabb német és uniós médiumot nézünk, annyi foglalkozik fő helyen e szankciókkal. Akkor persze nyilván nem ez fájna Európának, azaz a Juncker-társaságnak, ha elsősorban nem a német részvétellel tervezett Északi Áramlat 2-es megépítéséről lenne szó, hanem mondjuk egy orosz-magyar gázvezetékről. Mely esetben Orbán nem csak Putyin „szuperpincsije” lenne, de veszélyeztetné az egész kontinens békéjét.

Hírdetés

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/az-usa-az-oroszellenes-szankciokkal-belerugott-europa-energiabiztonsagaba-2001715/

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »