Az USA a „Szun-ce”-féle „halálhelyzetbe” akarja szorítani É-Koreát, hogy az támadjon

Az USA a „Szun-ce”-féle „halálhelyzetbe” akarja szorítani É-Koreát, hogy az támadjon

ZERO HEDGE

Szerdán az USA és Dél-Korea két stratégiai bombázóval repült át a Koreai-félsziget fölött közös hadgyakorlaton, miközben tovább nő a feszültség a térségben. A bombázók lőgyakorlatokat is végrehajtottak a Keleti-tenger és a Sárga-tenger légterében, jelentette a BBC. Japán gépek is csatlakoztak.

Ez a második alkalom Trump vad ENSZ-beszéde óta, hogy Phenjan szóban az Egyesült Államokat országa elleni háború meghirdetésével vádolta. Trump Kim Dzsongun észak-koreai elnököt „kis rakétaembernek” nevezte és fogadkozott, hogy „teljesen elpusztítja országát”, ha az nem állítja le nukleáris programját.

Majd kiderült, hogy az észak-koreaiak meghekkeltek olyan dél-koreai titkos katonai dokumentumokat, amelyek azt is tartalmazták, hogy megölik az észak-koreai elnököt.

Az ENSZ pedig amerikai kérésre október 3-án fekete listára tett észak-koreai hajókat, amelyek a szankciók értelmében „tiltott árucikkeket” szállítottak.

Úgy tűnik,  hogy az Egyesült Államok egyre gyorsabban közelíti meg azt a pontot, hogy Észak-Koreát „halálhelyzetbe” kényszerítse úgy, ahogyan azt Szun-ce, ókori kínai katonai stratéga és filozófus írta le „A háború művészetében”. Ez olyan tarthatatlan helyzet, hogy az ellenfélnek semmi más választása nincs, mint hogy harcoljon vagy meghaljon, mert a tisztességes visszavonulást lehetetlenné teszik.

Hírdetés

Washington szándékosan akarja belekényszeríteni Észak-Koreát egy olyan helyzetbe, hogy annak muszáj legyen lépnie (nem feltétlenül támadnia), ami azután igazolja az amerikai válaszcsapást.

Kim Dzsongun pontosan tudja, hogy milyen sors várt Irakban Szaddam Husszeinre és Líbiában Muhammar Kadhafira, vagyis két olyan nemzetre és vezetőjükre, amelyeknek és akiknek nem voltak atomfegyvereik.

Észak-Koreai csapást tud mérni az Egyesült Államokra. E diktatúra egy ideje hátrál, de eljöhet egy olyan pont, amikor már nincs hová hátrálnia, és ütni kényszerül. De annak költségét a népek fogják viselni.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »