Az USA a legális vesztegetés, az illegális támogatások, a politikai manipulációk birodalma, amely tisztességből oktatja az egész világot – rövid lapszemle

fotón: Az USA politikai, gazdasági, társadalmi elitjét oly mértékig elöntötte a szenny, hazugság, az aljas manipulációk szövevénye, hogy mára a világ első számú veszélyforrásává vált

Az Egyesült Államok Kínáról készített országjelentésére válaszként nyilvánosságra hozott kínai dokumentum az Egyesült Államok emberi jogi állapotait egyre súlyosabbnak, az általa más országokban elkövetett emberi jogsértéseket pedig mind „arcátlanabbnak” minősíti.

Az összeállítás hat fejezetben tárgyalja a polgári, a politikai, a gazdasági és szociális jogok érvényesülését, a faji megkülönböztetést, valamint a nők és gyerekek helyzetét, illetve Washington határon túli jogsértéseit.

Hírdetés

A kínai kormányjelentés megállapításainak alátámasztására nyilvánosan hozzáférhető, hivatalos dokumentumokból idéz adatokat. Utalnak az erőszakos bűncselekmények, a fegyverhasználat gyakoriságára, a rendőrség túlzó fellépésére és a törvénytelen lehallgatásokra.
Megemlítik a fegyintézetek túlzsúfoltságát, a börtönökben tapasztalt növekvő számú erőszakos esetet és halálozást.

Az amerikai politikai rendszert úgy értékeli, hogy az élesen polarizált, decentralizált rendszer nagy erővel nyom el egyes érdekcsoportokat és aktivistaszervezeteket.

Kiemelik a pénz szerepét a választásokban, a lobbitevékenységet, az adományozásokat mint a »legális vesztegetés« formáit, a támogatások illegális csatornáit, a »politikai manipulációt«.

Szabó Palócz Attila délvidéki publicista szerint ha valaki képmutató módon veszi magának a pimaszságot, hogy a demokrácia, a jogérvényesítés és az igazságosság feltétlen megtestesítőjeként tetszelegjen a világ előtt, akkor csak annyira élje bele magát ebbe a szerepbe, hogy ne érje meglepetésként, ha esetleg elvárnák tőle, hogy valóban meg is feleljen ezeknek a kritériumoknak. Vagy mindörökre hallgasson…
Magyar Hírlap


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »