Az "unokázás" lassan a múlté, új trükköt eszeltek ki az öregezők

Idős embereket szólítanak meg az utcán, kórház után érdeklődnek, majd ráveszik őket, hogy üljenek be a kocsiba, és mutassák az utat oda, közben eljátsszák, hogy telefonon megtudják: a rokonuknak le kell vágni a lábát, hacsak nem fizetnek egy nagyobb összeget a kórháznak.

Csökkent az úgynevezett unokázós csalások száma, de új módszerekkel csalnak ki pénzt az idősektől – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa a rendőrség csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tarcsa Csaba dandártábornok elmondta: főleg a fővárosban és Pest megyében tapasztalták, hogy idős embereket szólítanak meg az utcán, kórház után érdeklődnek, majd ráveszik őket, hogy üljenek be a kocsiba, és mutassák az utat oda. Közben eljátsszák, hogy telefonon megtudják, a rokonuknak le kell vágni a lábát, hacsak nem fizetnek egy nagyobb összeget a kórháznak.

Az elkövetők meggyőzik a sértettet, hogy adjon kölcsön pénzt, és zálogban nála hagynak egy euróval és dollárral tömött táskát. A pénzes táskát azonban kicserélik egy papírral tömöttre. Ilyen módon 23 esetben csaltak ki pénzt, százezer és másfél millió forint közötti értékben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »