Az uniós tagságot kockáztatja Magyarország?

Az uniós tagságot kockáztatja Magyarország?

Magyarország és Lengyelország az uniós tagságot kockáztatja egy svájci vélemény szerint.

A kerítésépítés után a népszavazás Orbán Viktor legújabb trükkje a menekültválságban – írja a Foreign Policy. A miniszterelnököt idézik, aki szerint Németország agresszív migrációs politikát folytat, és az EU a bevándorlással a terrorizmust, a bűnözést és a homofóbiát importálja Európába. Az amerikai külpolitikai portál is megjegyzi, hogy az egyelőre nem tesz eleget a saját határok védelméért, és török segítségre szorul.

Hírdetés

Mintha az Európai Uniónak nem lenne elég baja, még a két kistestvér: a magyar és a lengyel kormány is szembemegy az alapértékekkel – szól a Neue Zürcher Zeitung cikke. Azt írják, a két történelmi szövetséges most euroszkeptikus koalíciót kötött, és párhuzam, hogy mindkét országban megsemmisítette magát a baloldali ellenzék. Az elemzés szerint az EU-nak két lehetősége van: rákényszeríti az elvárásait a két országra a pénzbeli támogatásért cserébe, vagy elgondolkodik a különváláson.

Már a diákok is sztrájkolnak Magyarországon – tudósít a legnagyobb liechtensteini lap a magyar oktatás helyzetéről. Végigveszi, hogy a Fidesz–KDNP hogyan államosította az oktatást, a tanároknak sokszor értelmetlen adminisztrációs munkát kell végezniük, a diákoknak pedig felesleges lexikális tudást kell magolniuk. A kormány a tiltakozás ellenére kitart az intézkedések mellett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »