Az unió miért elsősorban Afrika gondját akarja orvosolni és nem a saját problémáit?

Az unió miért elsősorban Afrika gondját akarja orvosolni és nem a saját problémáit?

Élesen bírálta Angela Merkel német kancellárt Schmidt Mária az ECHO TV Bayer show című műsorában, ugyanis meglátása szerint mind Olaszország, mind Spanyolország, mind pedig Görögország az euróövezet válsága, a 2008 után Európára ráerőltetett merkeli „válságkezelés” nyomán került kilátástalan helyzetbe. A történész a fő problémának azt tartja, hogy a nyugati döntéshozók ezen a stratégián nem is hajlandók változtatni, hanem úgy gondolják, hogy a közép- és kelet-európai EU-tagoknak szánt kohéziós keret elvonásával majd pacifikálni fogják a dél-európai országokat. A migrációs válság kapcsán Schmidt Mária úgy véli, az Európai Uniónak elsősorban Európa határain belül kellene egyenlő feltételeket teremtenie és nem a kontinensen kívülről beáramló embertömegek problémáját kellene orvosolnia. 

Konzervatív forradalmat tart szükségesnek hazájában Götz Kubitschek német publicista, könyvkiadó, politikai aktivista, az AfD főideológusa, aki Deutschland 2018: a széttépett ország címmel Budapesten, a Terror Háza Múzeumban tartott előadást. Schmidt Mária történész Bayer show című műsorunk vasárnapi adásában kiemelte, ami miatt Kubitschek kiveri a biztosítékot hazájában az az, hogy ő azt szeretné, hogy Németország német ország maradjon. Nálunk természetes, hogy az emberek egyetértenek azzal, Magyarország maradjon meg magyar országnak, de a Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint a németeknél ennek az elvnek nyilvánosan nem szabad hangot adni.

Schmidt Mária rávilágított, Németországban azért rettenetes a felháborodás az Alternatív Németországért nevű párttal kapcsolatban, mert a németek hozzászoktak ahhoz, hogy a második világháború óta kialakult egy pártstruktúra, ahol mindenki tudja, hol a helye, a bevett pártok közül pedig egyiknek sincs érdekében, hogy jöjjön egy új politikai formáció.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója érthetetlennek nevezte, hogy a nyugati döntéshozók, az Európai Unió vezetői számára nem jelent problémát az, hogy az EU keleti államai életszínvonalban jóval elmaradottabbak, mint a nyugat-európaiak.

Miért az afrikai gondokat akarják orvosolni? Miért nem először Európát próbálják meg egységesíteni?

– tette fel a kérdést Schmidt Mária, aki szerint így megszűnhet az „agyelszívás”, vagyis, ha kelet-közép-európaiak nem az egyharmadát keresnék annak, mint amennyit megkaphatnak Németországban, Franciaországban vagy Hollandiában, akkor a belső kivándorlás kérdése megoldódna.

Utal arra, hogy Soros György néhány napja a menekültválság megoldása érdekében hitelfelvételre biztatta az Európai Unió tagállamait, s tulajdonképpen kiállt amellett, hogy Európának kell Fekete-Afrikát megmentenie.

Hírdetés

Arra a felvetésre, hogy Magyarország számára a korábbiaknál csaknem a negyedével kevesebb kohéziós támogatást irányoz elő az Európai Bizottság a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetésről szóló javaslatában, Schmidt Mária kijelentette: ez az ötlet azért merült fel, mert Magyarország csatlakozása az Európai unióhoz valójában nem egy egyesülés volt, hanem ők szabtak feltételeket, nekünk pedig azokat be kellett tartani.

A mai napig úgy gondolkodnak rólunk, mint a potyautasokról, akiket nem tekintenek egyenrangú feleknek

– tette hozzá.

Schmidt Mária egyértelműen Angela Merkel hibás gazdaságpolitikáját tette felelőssé azért, hogy a 2008-as gazdasági világválságot a bankok és a bankárok szinte meg sem érezték, sőt tovább gyarapították vagyonukat, ugyanakkor a német kancellár erről nem is akar tudomást venni. (Merkel a bankárok kapzsiságával magyarázta, hogy elterjedt Európában a populizmus.)

Nagyon rossz politikus az, akinek tíz év kell ahhoz, hogy leessen a tantusz

– emelte ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Schmidt Mária szerint, ha európai uniós szolidaritásról beszélünk, akkor az nem tud úgy működni, hogy minden lépésből csak a németek járjanak jól.

ECHO TV

The post Az unió miért elsősorban Afrika gondját akarja orvosolni és nem a saját problémáit? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »