Az unalmas barlangtörpék hülyesége

Én személyesen utálom a fentezi műfajt, de a múzsám szereti nagyon. Így hát letöltöttem neki az új Gyűrűk Ura világegyetem részt, az idén kiadott sorozatot.

Azt előre tudtam, hogy én elalszom rajta, s már éppen aludni készültem, amikor felriasztott múzsám megjegyzése “hát, ez nagyon szar”.

Szóval ő se akarja nézni.

Én egyébként nem tapasztaltam a látott kb. 25 percben semmi újat, ugyanaz a Gyűrűk Ura stílus. Amatőr színészek iszonyú rossz játéka, mindenki vagy gonosz vagy jó.

Hírdetés

A gonoszok életcélja gonosznak lenni. De erről született jó paródia a Monthy Python jóvoltából.

A jók meg még nevetségesebbek. Átszellemült arccal néznek előre, s marhaságokat mondanak. Ilyen “alattam a pince, felettem a padlás, de ha fejre állok, akkor felettem lesz a pince, s alattam a padlás, ez a létezés nagy rejtélye” típusú álbölcsességeket, melyek elmondásakor láthatóan a színészek nehezen tartják vissza röhögőgörcsüket.

Egyik kedvenc filmem, Peter Sellers főszerepléséval a Being There – ott külön kiadták az elrontott felvételeket. Nagyon jó az a rész, ahol a szerepe szerint csendes elmebeteg és 0 körüli intelligenciával rendelkező Sellers egy hosszú, teljesen abszurd monológot ad elő – nos, ezt 15-ször kellett felvenni, mert a színész folyton elröhögi a szöveget.

De az a film jó, az új Gyűrűk Ura meg szar. Még a fentezikedvelők szerint is.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »