Az ukránok Így játsszák ki a lengyel fuvarozó-blokádot

Az ukránok Így játsszák ki a lengyel fuvarozó-blokádot

Az ukránok vonatszerelvényeken szállítják át a lengyel határon a kamionokat, hogy így játsszák ki a lengyel fuvarozók blokádját, amely súlyos károkat okoz az ukrán gazdaságnak. A nyugati cikkek arról már kevésbé beszélnek, hogy az olcsón, uniós szabályokat be nem tartó ukrán fuvarozók hogyan teszik tönkre az egész ágazatot Közép-Kelet-Európában.

A vonattal szállított kamionokról egyébként maga Valerij Tkacsev, az Ukrán Vasúttársaság képviselője számolt be az Interfax hírügynökségnek. Összesen 26 szerelvényen szállítanak nyerges vontatókat pótkocsival és áruval együtt.

Hírdetés

A lengyel fuvarozók az ágazat védelme érdekében azt követelik az EU-tól, hogy állítsák vissza az ukrán fuvarozókra vonatkozó, de egy Brüsszel és Kijev közti egyezmény miatt felfüggesztett engedélykötelezettségi eljárást. Brüsszel figyelmen kívül hagyja a közép-európai szállítmányozók panaszait, Ukrajna pedig azzal hálálja meg Lengyelország korábbi intenzív katonai támogatását, hogy kijátssza a lengyel fuvarozók blokádját.

A közösségi oldalakon található felvételek szerint az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányok és ellátmány is fennakadásokkal küzd a blokád miatt. Egy kamionos például arra panaszkodik, hogy több ezer kamion torlódott fel a lengyel határnál, ő pedig létfontosságú szállítmányt, csónakokat szállít a déli frontra, mert a „tábornoknak” több száz ilyen csónakra van szüksége. A csónakokat Hollandiától kapta Ukrajna.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »