Az „ukrán tavasz” új propagandája

Az „ukrán tavasz” új propagandája

Érdekes videóval jelentkeztek az ukrán demostrálók a mai napon.
A következő gondolatok hangzanak el a videóban angolul:

Ukrán vagyok, kijevi, és most a városom központjában vagyok. Szeretném, ha tudnátok, hogy miért van több ezer ember az utcán. Egy oka van: meg akarunk szabadulni egy diktatúrától. Meg akarunk szabadulni a politikusoktól, akik csak a saját érdeküket nézik, akik készek arra, hogy lelőjenek, megsebesítsenek, megöljenek embereket csak azért, hogy megmaradjon a pénzük, a házuk, a hatalmuk. Azt akarom, hogy azok az emberek, akik itt vannak, megőrizhessék méltóságukat, bátrak legyenek, hogy normális életük legyen. Civilizált emberek vagyunk, de a kormányunkban barbárok vannak. Ez már nem a Szovjetunió.

Nem akarjuk, hogy a bíráink korruptak legyenek, szabadok akarunk lenni. Tudom, hogy talán már holnaptól nem lesz telefonunk, internetünk, és egyedül leszünk itt. És lehet, hogy a rendőrök egyesével fognak minket megölni, ha besötétedik. Ezért kérlek titeket, hogy segítsetek. A szabadság az elménkben, a szívünkben van. És most arra kérlek titeket, hogy segítsetek ezt a szabadságot az országunkban is létrehozni. Segíthettek, ha elmondjátok ezt a történetet a barátaitoknak, ha megosztjátok ezt a videót. Kérlek, osszátok meg, beszéljetek a barátaitokkal, a családotokkal, a kormányotokkal, és mutassátok meg, hogy velünk vagytok

Milyen szép demokrata propaganda.

Hírdetés

A felfegyverzett rendőrökre lövöldözők is a csak békét és demokráciát szeretnének, ugye?
Vajon a tüntető kislány elhiszi azt amit mondd?

Nem tudja pontosan, hogy ők is csak egy bábok a hatalom kezében? Hogy a Vitali Klitschko által vezetett UDAR csupán egy nyugatról pénzelt forradalmat hajt végre.
Érdekes, hogy pont akkor lángolt fel Kijev, amikor előző este minden felkelő kegyelmet kapott. Nyilvánvalóan, ez csak véletlen, és semmi köze ahhoz, hogy vannak akik mesterségesen szítják az indulatokat.

A videó hozzászólói között, is legalább annyira vegyes a hangulat, mint amilyen összetett az ukrán helyzet maga. Ahogyan ez lenni szokott, vannak, akik támogatják, vannak akik ellenzik, és vannak olyanok, mint például az lengyel hazafiak, akik emlékeztetik az ukránokat a 70 évvel ezelőtti lengyelek részére elkövetett kegyetlenségekre és népirtásra…


Forrás:nemzeti.net