Az ukrán parlament jóváhagyta a pedofilok kötelező kasztrációjáról szóló törvényt

Az ukrán parlament jóváhagyta a pedofilok kötelező kasztrációjáról szóló törvényt

Nyitókép: MAGAZÍN 1

Az ukrán parlament jóváhagyta azt a törvénymódosítást, amely engedélyezi a kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt elkövető pedofilok kémiai kényszerkasztrálását.

Az előterjesztést 247 képviselő szavazta meg a 450 fős törvényhozásban.

Az elfogadott módosítás a büntető törvénykönyv vonatkozó cikkét – amely 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő az ilyen bűncselekményre – kiegészíti a kémiai kényszerkasztrálás elrendelésének lehetőségével.

Hírdetés

A kémiai kasztrálás az elítélt személy olyan antiandrogén gyógyszerekkel történő kényszerkezelését jelenti, amelynek célja a libidó és a szexuális aktivitás csökkentése. A kényszerkasztrálás nem szabható ki 18 évnél fiatalabb és 65 évnél idősebb elítéltekre.

Ezenfelül az előterjesztés előírja, hogy a fiatalkorúakkal szembeni szexuális bűncselekményért elítélteket a rendőrség egész életükön keresztül tartsa nyilván.

Az előterjesztést azután tűzte a törvényhozás a napirendjére, hogy a gyermekek ellen nemi erőszakot elkövetők kémiai kasztrálását szorgalmazó lakossági elektronikus petíció megkapta a szükséges számú támogató szavazatot a parlament honlapján.

A rendőrség is sürgette a büntető törvénykönyv szigorítását, felhívta a törvényhozók figyelmét arra, hogy Ukrajnában elszaporodtak a kiskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények: csak idén már több mint ötven gyermek vált szexuális indíttatású gyilkosság áldozatává.

MTI/Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »