Az ukrán Nemzeti Gárda saját állampolgárait gyilkolja

Az ukrán Nemzeti Gárda saját állampolgárait gyilkolja

Legalább tíz halott és több mint 30 sérült van az ukrán Nemzeti Gárda  támadásának következtében, a Donyeck régióbeli Kramatorszk városában, közölte az  AUC  hírügynökség.
A  Nemzeti Gárda folyamatosan lövi az oroszbarát csapatokat, mondta az egyik legnagyobb önvédelmi egység vezetője Kramatorszkban a Ria Novostinak.
“Én személyesen láttam több sebesültet “- mondta egy Iván néven nyilatkozó orosz hivatalnok.
“Egy konvoj érkezett 10-14 páncélozott járművel és egyéb katonai felszerelésekkel. Alkonyatkor tüzelni kezdték a civil lakosságot  és a milíciákat”- mondta Iván.
A puccsista kormány vezérkari főnöke, Szergej Pashinski azt mondta, a hadműveletek az Oroszországhoz csatlakozni akaró városokban kidolgozott terv szerint folynak.
Ugyanakkor szombaton a korai órákban, a Nemzeti Gárda csapatokat küldött Ukrajna Donyeck tartományába, ahol elindították a terület megtisztítására irányuló harci cselekményeket.
Az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev sürgette az ukrán hatóságokat, hogy hagyjanak fel saját állampolgáraik módszeres gyilkolásával.
Ez a fegyveres erőszak Ukrajnában, jelzi a jelenlegi kijevi kormány tehetetlenségét, tárgyalóképtelenségét- mondta Medvegyev.

Hírdetés

magyartudaat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »