Az ukrán nemzetbiztonsági tanács feje szerint Ukrajnában nincs semmilyen ellenzék

Az ukrán nemzetbiztonsági tanács feje szerint Ukrajnában nincs semmilyen ellenzék

Oleszkij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági Tanács elnöke a Liga.net-nek adott interjújában kijelentette, hogy szerinte nincs semmilyen ellenzék Ukrajnában. Ezzel reagált a politikai (parlamenti) ellenzéki pártok azon felhívására, hogy ha nem lesznek választások, akkor alakítsanak nemzeti egységkormányt, amelyben az ellenzéki pártok is szerepet kapnak.

Danyilov az egységkormány létrehozásának ötlete kapcsán kijelentette, hogy nem érti a kérdést, mert szerint Ukrajnában nincs ellenzék.

„Ismerünk egyes politikusokat. Helyik, ténykedésük, az ország építésében vállalt szerepük ismert, vagyont halmoztak fel maguknak az ukrán nép kárára. És most azt mondják, hogy megint irányítani akarják az országot”

Hírdetés

mondta Danyilov.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy oligarchák nem csak az ellenzéki oldalon vannak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és felesége elképesztő vagyonnal rendelkezik, több villájuk is van, maga a First Lady legutóbbi amerikai látogatása során egymillió dollár értékben vásárolt ékszereket (értsd: könnyen mozgatható és pénzzé tehető likvid vagyont, tehát készülnek a legrosszabbra – a szerk.). Mindeközben az ukrán állam kizárólag nyugati támogatásokból tudja fenntartani magát, a fronton naponta százak, ha nem ezrek esnek el, kényszersorozások zajlanak, nincs elég pénz a nyugdíjakra, állami alkalmazottak bérére.

Körkép.sk, Ukrajinszka Pravda


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »