Az ukrán hatalom pánikban van

A minimálbér növeléséről szóló döntésnek hisztérikus alapja van, melyet előre nem számoltak ki, nem terveztek meg, nem készültek rá – jelentette ki Ruszlan Bortnyik politológus, hozzátéve, hogy ez csupán érzelmi döntés, amely nem méltó a kormányfő személyéhez.

Az elnök népszerűségének csökkenésével párhuzamosan az országban más negatív folyamatok is zajlanak – jelentette ki a RIA Novosztyi ukrán hírügynökségnél megtartott sajtókonferencián Ruszlan Bortnyik politológus, az ukrán elemzési és menedzsment intézet igazgatója.

„A tél beköszöntével növekedni fog az elégedetlenségi hullám, ami a jelen gazdasági helyzetnek, a tarifaemeléseknek köszönhető – ez az első negatív folyamat.  A második folyamatot csak politikai pániknak tudom nevezni. Ez a döntés érzelmi okokból született, előre nem volt megtervezve, és a kormányfő személyére egyáltalán nem vet jó fényt.” – mondta Bortnyik.

Megjegyezte, hogy ez a politikai „hisztéria” megfigyelhető abban is, ahogy kétségbeesetten próbálkoznak legalább egy „Janukovics-ügyet” befejezni a Majdan közeledő évfordulójáig, ahol igencsak kellemetlen kérdéseket fognak feltenni ezzel kapcsolatban, és azzal az ígérettel kapcsolatban is, hogy „november 24-ig megkapjuk a vízummentességet”.

Hírdetés

„Fogadni mernék bárkivel, hogy november 25-én egyetlen ukrán sem fog vízum nélkül az EU területére lépni.” – mondta a szakértő. 

Bortnyik kijelentette, hogy ez a kaotikus mozgás nagyon mély krízisről tanúskodik, amelynek a létét nagyon is jól felismeri az elnök és a miniszterelnök: „Ők nagyon jól tudják azt, hogy mindenképpen tenniük kell valamit”.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Hrojszman: a minimálbér növekedése által nem fognak egyenes arányban emelkedni a top-hivatalnokok béreiA minimálbér emelésével megszüntetnék Ukrajnában a „borítékos” fizetéskiegészítéstA minimálbér emelése miatt akár 32 hrivnyába kerülhet majd egy dollárRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Hrojszman-kormány, minimálbér, fizetésemelés, drasztikus fizetésemelések Ukrajnában, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »